Läti esireket enne mängu Kanepiga: ta võib veidi närvis olla

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jelena Ostapenko Seouli turniiri finaalis.
Jelena Ostapenko Seouli turniiri finaalis. Foto: Ahn Young-joon/AP/Scanpix

Täna õhtul peab Tallinna WTA turniiri avamängu Kaia Kanepi (WTA 32.). Vastane Jelena Ostapenko (WTA 17.) veeretas soosikukoorma kodupubliku ees mängiva eestlanna õlule.

25-aastasel lätlannal jäi eelmise nädalaga seljataha pikk turniir Seoulis. Ta jõudis Lõuna-Koreas finaali, kus tuli tunnistada Jekaterina Aleksandrova 7:6 (4), 6:0 paremust. Hiljem selgus, et Ostapenkot segas jalamure.

«Ma ei saanud finaalis vigastada, see juhtus varem. Finaalis hakkas rohkem valu tegema. Sellepärast ei suutnud ma ka lõpuni võidelda. Tahtsin muidugi võita, aga see oli keeruline,» selgitas Ostapenko eilse treeningu järel kodumaa meediale.

Probleem on piisavalt väike, et Tallinnas siiski platsile tulla. «Ma ei pane endale mingit pinget, sest olen inimene. Lend kestis üle 20 tunni, oli päris keeruline,» arutles ta. «Olen Kanepiga mõned korrad mänginud. Tean, kuidas ta tegutseb ja mida oodata. Muidugi on tal kodupubliku ees mängides eelis. Samas võib ta ka veidi närvis olla.»

Muide, intervjuu lõpus avaldas Ostapenko ka veidi kadedust. «Olen Lätile nii lähedal. Miks ei võiks meie sellist turniiri korraldada?» küsis ta retooriliselt.

Kanepi ja Ostapenko lahing algab täna kõige varem kell 18. WTA tuuril on eelnevalt kohtutud korra, 2018. aastal Eastbourne'is võitis 6:3, 7:5 lätlanna. Samas 2020. aasta suvel jäi naabrite vahelises maavõistluses 6:3, 6:4 peale eestlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles