Sakslaste klubijuht imestab: konkurendid kulutavad, nagu sõda ja pandeemiat polekski

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Müncheni Bayerni peatreenerina jätkab Andrea Trinchieri (paremal). Paika jäid ka mängijad Ognjen Jaramaz (keskel) ja Augustine Rubit.
Müncheni Bayerni peatreenerina jätkab Andrea Trinchieri (paremal). Paika jäid ka mängijad Ognjen Jaramaz (keskel) ja Augustine Rubit. Foto: IMAGO/Frank Hoermann/SVEN SIMON/Scanpix

Saksamaa tippklubi Müncheni Bayern kuulub eelarvelt küll Euroliiga keskmike sekka, ent tiimi peadirektori Marko Pešici sõnul on teravam tipp veel oluliselt tummisem.

Pešic alustab Bayerni juures juba 12. hooaega, ent tulevat aastat peab ta oma senise teekonna kõige keerulisemaks. Võistkonna tegemistesse on jälje jätnud nii koroonaviirus kui ka Ukraina sõda. Võrreldes mullusega on rivistus vähemalt paberil nõksa lahjem. Samas tuumik säilitati.

«Ettevalmistus on kulgenud keeruliselt. Mitte ainult sellepärast, et neli meest oli EMiga seotud, vaid probleeme leidub ka tagaliinis. Näiteks Isaac Bonga pole siiani saanud tiimiga koos treenida. Pole päris selge, millal ta platsile naaseb,» arutles Pešic.

Viimasel kahel hooajal on Bayern võib-olla veidi üllatuslikult jõudnud play-off'i. Latti ei soovita madalamale lasta ka tänavu, ehkki missioon võib kujuneda erakordselt raskeks.

«Sama lugu igal aastal: klubid ostavad järjest suurepäraseid mängijaid. Sageli liiguvad tuttavad näod. Aga üldiselt kulutatakse meeletuid summasid – tundub, nagu mõne jaoks sõda ja pandeemiat ei eksisteerikski,» märkis Pešic. 

Klubijuht leiab ka positiivset. «Meie meeskond on muutunud atleetlikumaks ja kiiremaks. Lisaks on koosseis sügavam. Meie mäng muutub kiiremaks. Uute tulijate trio – Bonga, [Cassius] Winston, [Freddie] Gillespie – lisavad kiirust, atleetlikkust ja mängujuhtimist.»

Pešic sõnastas sihi: «Oleme kahel hooajal järjest jõudnud kaheksa parema hulka. Poleks eriline draama, kui see nüüd ei õnnestu. Aga meie eesmärk on igal juhul võidelda pääsu eest veerandfinaali.»

Euroliiga hooaeg algab 6. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles