Eesti jalgpallikoondise äsjase vastase peatreener eemaldati ametist mängija seksuaalse väärkohtlemise kahtlusega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Devis Mangia.
Devis Mangia. Foto: JENNIFER LORENZINI/Reuters/Scanpix

Malta jalgpalliliit peatas koostöö riigi senise meeste koondise peatreeneri Devis Mangiaga. 

Veel reedel, Rahvuste liiga D-grupi matšis Eestiga oli 48-aastane juhendaja ametis. Malta kaotas Tallinnas 1:2, ent see polnud Mangia ametist priiks saamise põhjus. 

Väidetavalt on treener üht koondise mängijat ahistanud ja seksuaalselt kuritarvitanud. Seni pole süüdistatav ja alaliit konkreetseid kommentaare jaganud. Praeguse seisuga on Mangia ajutiselt töölt kõrvaldatud.

«Alaliit ei kommenteeri toimuvat enne, kui järgmised sammud on vastavates komiteedes läbipaistvalt ja ausalt läbi arutatud,» seisis Malta jalgpalliliidu pressiteates.

Juunis 48. sünnipäeva tähistanud Mangia on sündinud Itaalias Cernusco sul Naviglios. Lõviosa oma karjäärist on möödunud kodumaa erinevate klubide juures, aastatel 2012–13 tüüris ta saapamaa U21 noormeeste rahvuskoondist.

Portaal Lovin Malta kirjutab, et vahemikus 2007–2019 ei püsinud Mangia ühegi tiimi eesotsas kauem kui üks-kaks hooaega. Sageli piirdus töö vaid mõne kuuga. Nii mõnelgi puhul toodi vallandamise põhjuseks «käitumisprobleemid».

Malta lõpetas Rahvuste liiga D-grupi teise kohaga. Eestile jäädi nii kodus kui ka võõrsil alla 1:2, San Marino alistati kahel korral. 2019. aasta detsembris ametis olev Mangia sai sule sappa vahetult enne eilset kontrollmängu Iisraeliga.

Kohustused võttis üle senine abitreener Davide Mazzotta. Uue pealiku debüüdil saadi Iisraelist jagu 2:1.

Standings provided by SofaScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles