Miks mattus Tallinna WTA-turniiril otsustaval hetkel saal pimedusse?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit pimeduses.
Anett Kontaveit pimeduses. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalal peetakse Tallinnas esmakordselt WTA tasemel tenniseturniir. Esimestel päevadel on kõik sujunud korrapäraselt, ent eile juhtus esimene suurem aps, mille kordumist turniiri direktor Allar Hint loodab vältida.

Mis õigupoolest juhtus? Eilses viimases kohtumises läks enam kui tuhande silmapaari ees Eesti esireket Anett Kontaveit vastamisi 21-aastase Hiina tennisisti Xiyu Wangiga. Pärast pingelist lahingut oli Eesti esinumbril kolmandas setis 5:2 seisult kasutada matšpall. Eestlanna serv tabas võrku ja lendas sealt auti. Vahetult pärast seda mattus Tondi Forus spordikeskus pimedusse. 

Kõik saalis olnud inimesed kohkusid hetkeks, ent paari sekundi jooksul tuli valgus õnneks tagasi. Kõik see juhtus tennisehalli süsteemivea tõttu, mille kallal on tänase päeva jooksul vaeva nähtud ning sarnane viga loodetavasti enam ei kordu.

«Valguse kadumise taga oli majasüsteemi juhtimispuldi võrguühenduse kadumine, taasühendumisel tekkis süsteemitõrge. Tänaseks on süsteemid duubeldatud ja loodetavasti antud olukord ei kordu,» lausus turniiridirektor Allar Hint Postimehele saadetud pressiteates.

Õnneks ei mõjutanud ka hetkeline mänguseisak eilset tulemust. Kontaveit küll loovutas kahel korral enda servigeimi ning Wang jõudis 5:5 viigiseisuni, ent sellega hiinlanna vastupanu ka piirdus. Kontaveit võttis lõpuks kaks tundi ja 17 minutit kestnud lahingust 3:6, 6:2, 7:5 võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles