Papa Rovanperä otsustas viimasel hetkel pojale Uus-Meremaale toeks lennata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Harri Rovanperä (paremal) ühes omaaegse kaardilugeja Risto Pietilaineniga.
Harri Rovanperä (paremal) ühes omaaegse kaardilugeja Risto Pietilaineniga. Foto: Toomas Huik

Omaaegne rallisõitja Harri Rovanperä on praegugi MM-etappidel sage külaline. Seda mõistagi poja Kalle pärast, kellele papa ka Uus-Meremaale kaasa elama sõitis.

Tegelikult ei plaaninud 56-aastane soomlane esialgu maakera kuklapoolele lendama, ent kuna pojal on võimalik seal ikkagi maailmameistriks tulla, otsustas papa pika teekonna ikkagi ette võtta.

«Esialgu mõtlesin ma tõesti, et ei hakka minema, kuid seejärel otsustasin otsa ringi pöörata. Leidsin, et ma pean ikkagi kohale minema ja kaasa elama,» vahendab Ilta-Sanomat 111 rallil startinud Harri Rovanperä sõnu.

Kalle Rovanperä edu lähima jälitaja Ott Tänaku ees on 53 punkti, mis tähendab, et kui soomlane teenib maakera kuklapoolel meie roolikeerajast kaheksa või enam punkti*, kroonitaksegi ta läbi aegade noorimaks maailmameistriks.

«Kallel tuleb lihtsalt rajale minna, olukorda rahulikult suhtuda ja asja katse-katselt ning päev-päevalt võtta. Eks siis ole näha, kuidas asjad arenevad ja kulgevad,» olid Harri Rovanperä tarkusesõnad eesootavaks ralliks.

*Kui Kalle Rovanperä ralli võidaks, piisaks talle ka seitsmest enam teenitud punktist, kuna viigilahutajana kasutatakse MM-sarjas võidetud rallide arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles