Kanepile kaotanud Ostapenko: ma ei andnud endast 50 protsentigi (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Jelena Ostapenko ilmutas teisest setist alates väsimusemärke.
Jelena Ostapenko ilmutas teisest setist alates väsimusemärke. Foto: Tairo Lutter

Tallinnas peetaval WTA 250 kategooria tenniseturniiril pidi maailma 17. reket Jelena Pstapenko pakkima reketid kohe avaringi järel, sest ta jäi 6:4, 4:6, 0:6 alla Kaia Kanepile. Meie lõunanaaber kurtis suurt väsimust.

«Olen üliväsinud. Reisisin äsja 24 tundi, sest pidasin teises maailmajaos alles pühapäeval finaali, mis oli väga raske. Ma ei oodanud matšist Kanepiga eriti palju, sest teadsin, et olen kõigest inimene,» rääkis Ostapenko WTA pressiteenistusele.

Ta jätkas: «Esimese seti võitsin adrenaliini pealt, kuid teises setis tundsin end füüsiliselt üha kehvemini. Ma ei andnud endast 50 protsentigi. Kui saanuksin siin väljakutega paar päeva kohaneda, võitnuksin mängu, sest peaväljak on harjutusväljakutega võrreldes hoopis teistsuguse kattega.

Pärast USA lahtisi tahtsin enda hooaja lõppenuks kuulutada, kuid õnneks ma ei teinud seda. Olin nii füüsiliselt kui ka vaimselt väsinud. Valmistusin USA lahtisteks väga hästi, kuid kaotasin kohe esimeses ringis, ehkki mul oli palju võiduvõimalusi. Siis mõtlesin, et teeks pausi ja tuleks uuel aastal tugevamana tagasi. Kuid tundsin, et pean mängima Soulis ja Tallinnas. Tähtsaim on võidelda, isegi kui sa ei ole parimas hoos. Mul on hea meel, et jõudsin hooaja lõpus ikkagi ühte finaali (Soulis – toim), see lisab enesekindlust.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles