Narvas sündinud olümpiavõitja ja maailmameister: olen soomlane, aga mul on Vene juured

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Leo Komarov.
Leo Komarov. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Leo Komarov on Soome hokikoondisega võitnud nii OM- kui ka MM-kulla. Intervjuus Rootsi väljaande Expresseniga rääkis 35-aastane hokitipp oma juurtest.

Komarov sündis Narvas 1987. aasta 23. jaanuaril eestlannast ema ja venelasest isa perre. Tema papa Aleksandr on endine hokimängija, kel on osaliselt Soome juured.

Ka maailma tugevaimas liigas NHL mänginud Komarov selgitas, et kuigi ta on sündinud Eestis, kasvas ta üles Soomes. Ta kolis sinna koos perega viieaastaselt, kui isa läks Nykarlebysse hokiga leiba teenima.

«Olen soomlane,» ütles Komarov. «Ma käisin seal koolis ja käisin ka Soomes ajateenistuses. Ent mul on ka Venemaa pass, seega on mul Vene juured ning oskan ka keelt.

Kuid üles kasvasin ikkagi soomlasena. Räägin ka rootsi keelt ja see pole üldse imelik, sest Nykarlebys räägib 95 protsenti elanikest rootsi keelt. Käisin rootsikeelses koolis ja minu sõbrad rääkisid rootsi keelt. Kasvasin üles vaadates Rootsi televisiooni.»

Pärast pikki aastaid NHLis liitus Komarov mullu Peterburi SKAga. Praegu esindab ta Rootsi meistrivõistluste klubi Luleå HFi, kellega sõlmis septembri alguses ühe aasta pikkuse lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles