BLOGI ⟩ Kalev/Cramo jõudis eurosarjas põhiturniirile

Postimees Sport
Copy
Kalev/Cramo korvpallimeeskond.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond. Foto: FIBA Europe Cup

BC Kalev/Cramo korvpalliklubi alistas Euroopa tugevuselt neljanda eurosarja FIBA Europe Cup'i kvalifikatsiooniturniiri finaalis Rumeenia tiimi Craiova 84:79 ning tagas koha põhiturniirile.

Enne mängu:

Cramo on Leedus Jonavas peetaval turniiril tunnistanud ainult suuri võite. Avaringis alistati 93:73 Horvaatia tiim Cedevita Junior, järgmisena tunnistas Heiko Rannula hoolealuste paremust Kosovo klubi Priština Sigal, kes jäi alla 61:98.

Võit Craiova üle kindlustab Cramole koha Europe Cup'i alagrupiturniiril, kus näeme ka valitsevat Eesti meistrit Pärnu Sadamat. Cramol on võimalik tõotatud maale jõuda ka finaali kaotuse korral, sest nelja kvalifikatsiooniturniiri peale pääsevad kokku kolm finaalide kaotajat samuti alagrupiturniirile. 

Finaalide kaotajate omavahelises võrdluses võetakse arvesse korvide vahet poolfinaali ja finaali peale kokku. Tulenevalt ülejäänud turniiridel peetud poolfinaalide tulemustest pääseb Cramo igal juhul alagrupiturniirile ka juhul, kui kaotab Craiovale kuni 22 punktiga. Isegi siis jääb vähemalt ühe konkurendi korvide vahe endiselt kehvimaks. Tegelikkuses on puhver ilmselt veelgi suurem.

Matemaatika matemaatikaks, nii Kalev kui ka Craiova lähevad finaali võitma. Huvitav on asjaolu, et Kalev on Jonavas seni mõlemas mängus visanud üle 90 ja Craiova endale lasknud visata alla 60 punkti. Saab näha, kas finaalis jääb peale kaitse või rünnak.

Rumeenia liigas eelmisel hooajal veerandfinaaliga piirdunud klubis on kohalikke mängijaid vähe, kandvad jõud on välismaalt. Üheks leegionäriks on ka soomlane Topias Palmi. Käesoleva hooaja treeneriteks värvati ukrainlased, peatreener on Vitali Stepanovskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles