Venemaa suusajuht Jelena Välbe: Ukraina sõjaga kaasnenud olukord on paljudele inimestele keeruline

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalal toimus Rahvusvahelise suusaliidu kohtumine, kus osales ka Venemaa alaliidu president Jelena Välbe. Venemaa esindaja osalemine oli paljudele üllatus.

Zürichisse saabudes tekitas Venemaa delegatsioon kohe palju elevust. Esiteks otsustas Norra suusaliit viivitamatult koosolekut boikoteerida, kuna ei soovinud agressorriigi alaliiduga ühe laua taha istuda.

Välbet norralaste käitumine ei morjendanud. «Mind ei huvita üldse, mida nemad asjast arvavad,» lausus Välbe Norra telekanalile TV2 ning tuletas meelde, et ega Norra suusaliit neid koosolekule kutsunud.

Mõistagi uuriti Venemaa suusajuhilt, mida ta arvab ikkagi sellest, et ilmselt pikendatakse nende osalemiskeeldu rahvusvahelistel võistlustel. Välbe otsustas sellele küsimusele mitte vastata ning tõdes, et las poliitikud tegelevad poliitikaga ning sportlased jäägu enda tegemiste juurde. 

Samuti ei soovinud Välbe kommenteerida Ukrainas käivat sõda. «Ma võin selle kohta öelda ainult üht. Minu ema on venelanna ja isa ukrainlane. See olukord on paljudele inimestele keeruline,» lausus Venemaa suusajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles