Kalle Rovanperä sai Uus-Meremaal trahvi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota GAZOO Racing

Autoralli MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä sai kiiruse ületamise eest trahvi. Hetkel piirduti veel rahatrahviga, ent soomlane peab ettevaatlikum olema.

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) GPS-süsteem registreeris Rovanperäl 80 km/h alas reaalseks kiiruseks 92 km/h. Selle eest tehti soomlasele 275 eurot trahvi. Hetkel pääses Rovanperä veel rahatrahviga, ent kolmanda ja neljanda rikkumise korral on karistused väga karmid.

Kolmas rikkumine tooks kaasa 5-minutilise ajakaristuse ning neljas eksimus juba diskvalifitseerimise. Seejuures on esimesele lähenemas Sebastien Ogier, kes suutis Uus-Meremaal juba teist korda kiirust ületada.

Esimesel korral registreeriti Ogier' kiiruseks 80 km/h alas 94 km/h ning teist korda samas alas 92 km/h. Kokku on saanud prantslane juba 950 eurot rahatrahvi, ent järgmine rikkumine maksaks talle suure tõenäosusega Uus-Meremaa ralli poodiumikoha.

Esimesel täispikal võistluspäeval viimasel kiiruskatsel liidrikohast ilma jäänud prantslane hoiab Ott Tänaku ja Elfyn Evansi järel kolmandat kohta ning jääb eestlasele alla ainult 6,7 sekundit. Rovanperä on pingerivis neljas ning jääb Ogier'st omakorda poole sekundi kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles