Karistus võttis Tänakult Uus-Meremaa ralli liidrikoha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak Uus-Meremaa rallil.
Ott Tänak Uus-Meremaa rallil. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Uus-Meremaa ralli kohtunikud on otsustanud määrata ajakaristuse võistlust juhtinud Ott Tänakule, kes kasutas publikukatsel ülemäärast lisajõudu. Sarnane rikkumine tuvastati ka eestlase meeskonnakaaslasel Thierry Neuville'il.

Nimelt kasutasid nii Tänak kui ka Neuville Uus-Meremaa ralli neljapäevasel publikukatsel ülemäärast lisajõudu. Nende hübriid andis avakatsel autole lisaenergiat 242,04 kJ, ent lubatud on 240 kJ.

Hyundai meeskonna mänedžeri Pablo Marcose sõnul oli tegemist ühe inseneri inimliku eksimusega. Eksimus toimus, kuna avakatse jaoks määratud lisaenergia piirmäära muudeti võrreldes 21. septembril avaldatud reeglitega. FIA võttis seda arvesse ning määras üsna leebe karistuse.

Tänaku ajale lisati viis sekundit, mis kukutab ta liidrikohalt teisele positsioonile. Uueks liidriks kerkis Elfyn Evans, kes edestab nüüd eestlast 4,8 sekundiga. Kolmandat kohta hoiab 6,5 sekundi kaugusel olev Sebastien Ogier ning talle järgneb Kalle Rovanperä (+7,0).

Hyundai meeskonnas ei saanud seejuures karistada ainult Tänak. Sarnase rikkumise eest määrati 5-sekundiline karistus ka Thierry Neuville'ile. Belglase kohta see pingerivis ei muutnud ning ta jätkab kuuendal real. Kaotust Evansile on 50,4 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles