GALERII ⟩ Kuulsaim eestlane Soomes esitles Tallinnas elulooraamatut

Siim Kaasik
, reporter
Copy

Reede õhtul kogunes Tallinna vanalinna Unibet Sports Bari hulk spordist lugupidavaid inimesi ja seltskonnatähti, sest oma elulooraamatut tutvustas Soomes end absoluutsesse tippu mänginud räppiv hokimees Siim Liivik.

Sel hooajal ka Soome MTV3 kanalil saates «Tantsud tähtedega» osalev Siim Liivik peatus raamatut tutvustades põgusalt ka sellel, kuidas jõuline jäähoki ja graatsiline peotants omavahel sarnanevad.

«Mul oli enne igat mängu rutiiniks öelda iseendale, et sööda, viska peale, sõida portesse, uisuta, võida. Enne telekaamerate ees tantsu alustamist hakkasin neid viite asja uuesti peas läbi käima. See oli imelik tunne, sest sain aru, et seal on mingi sarnane pinge nagu enne jäähokimängu,» rääkis Siim Liivik Unibet Sports Bari kogunenud kambale fännidele ja kaasteelistele.

Vestlust juhtinud spordiajakirjanik Ott Järvela küsimusele, kas sellise pinge taaskogemine oli nauditav, vastas Liivik jaatavalt.

«Kui ma hokitrennis tundsin, et ei lähe hästi või ma ei oska midagi, siis ma sain kellegi sõita portesse ja mul tuli hea fiiling sellest, aga nüüd seal tantsupõrandal ei saa sõita kedagi portesse,» lisas Liivik muheledes.

Kuigi raamat kõneleb paljuski Siim Liiviku kui sportlase kujunemisloost, siis ka spordikauge inimese jaoks on tegemist põneva lugemisega, kus joonistub jõuline kontrast 90ndate alguse Eesti ühiskonnakorralduse ja toona justkui valgusaastate kaugusel tundunud Soome vahel.

Siim Liivik jutustab raamatu lehekülgedel ka lapsena sageli kogetud perevägivallast ja sellest, kuidas see noorele poisile mõju avaldab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles