Tallinna WTA-turniiri esimene finalist selgus rekordilises maratonmatšis

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Barbora Krejčíková.
Barbora Krejčíková. Foto: IMAGO/Mathias Schulz/Scanpix

Tallinna WTA-turniiri esimene finalist on tšehhitar Barbora Krejčíková (WTA 27.), kes alistas kolm tundi ja 22 minutit kestnud lahingus 6:7 (5), 7:6 (2), 6:2 Belinda Bencic (WTA 14.).

Krejčíková ja Bencici matš hoiab tänavuse hooaja maratonmängude edetabelis kuuendat kohta. Kui aga arvestada vaid tänavu siseturniiridel peetud matše, siis oli tänane kohtumine oma kestvuselt rekordiline. 

Kuuenda matšpalliga finaalkoha toonud Krejčíková võitis mängitud punktidest 136, Bencic 122. Ässasid lõi võitja 6, kaotaja 10. Mõlemad tennisistid tegid 10 topeltviga. Lihtvigu kogunes Krejčíkovále 45 ja Bencicile 49.

«Väga raske mäng,» lausus Krejčíková pärast võitu. «Mängisime mõlemad imelist tennist. Otsustavaks said väikesed detailid. Belinda vastu on alati tore mängida, sest teame teineteist juba kümneaastasest saati.»

Finaalis kohtub Krejčíková kas Anett Kontaveidi või Kaia Kanepiga. «Turniiri jaoks on imeline, et finaalis mängib eestlanna. Ootan suurepärast atmosfääri. Kindlasti tuleb saali palju inimesi, kes elavad kaasa küll eestlannale, kuid kavatsen sellegipoolest finaali nautida.»

Tallinna WTA-turniiri finaal algab pühapäeval kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles