Mart Tiisaar tegi raske valiku: nüüd on mul lootust elada spordi kõrval kvaliteetsemat elu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kusti Nõlvak (vasakul) ja Mart Tiisaar rannavolle EMil Münchenis.
Kusti Nõlvak (vasakul) ja Mart Tiisaar rannavolle EMil Münchenis. Foto: Mihkel Maripuu

Rannavollepaar Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar peab pidama võistluspausi, sest Tiisaaar käis artroskoopilisel operatsioonil.

Tiisaar avaldas, et tundis poolteist aastat tagasi esimest korda puusas valu. Umbes aasta tagasi diagnoositi tal geneetiline CAM tüüpi deformatsioon, mis kiirendab oluliselt puusaliigese kulumist. Et sellise vigastusega väheneb ajapikku puusa liikuvus ning suureneb valu, oli Tiisaarel kaks valikut.

Avaldame järgnevalt Tiisaare Facebooki tehtud postituse:

«Esimene valik: jätkata mängimist kuniks valu ja liikuvus lubab.

Plussid: saab jätkata seda mõnusat hoogu mille praegu oleme leidnud. Ees ootab sügisel 4 Elite 16 turniiri kuhu ilmselt saaks kõigile peale. Kui hästi läheb ei pruugi valu nii kiiresti kasvada ja mängida jääb veel mitu aastat.

Miinused: elu valuga, kõige rohkem segab puus igapäevaelu. Jääksin ootele kuniks olukord halveneb

Teine valik: proovida õnne artroskoopilise operatsiooniga deformatsiooni eemaldamisel

Miinused: tegu on üpris keeruka protseduuriga, millel puudub õnnestumise garantii. Taastumisaeg üpris pikk. Kunagi pole selleks väga head aega.

Plussid: kui kõik õnnestub paraneb liikuvus ja lõpeb üleliigne kulumine. Mängija karjäär pikeneb.

Otsus ei olnud lihtne. Pidi arvestama kalendrit, vaatama tulevikku ning valik mõjutab tugevalt ka teisi minu ümber. Nagu näha jäi lauale valik number kaks. 

Labrum sai parandatud ja CAM deformatsioon eemaldatud. Operatsioon loeti õnnestunuks ja umbes kolme kuu pärast võiksin loota esimesi hüppeid ja jooksu samme. Ainult aeg näitab kas olukord pärast on parem kui enne. Vahele jääb küll hunnik ägedaid turniire, kuid lootus on elada kvaliteetsemat elu spordi kõrval, mängida kauem ning juba Pariisi olümpia punktide kogumise ajaks tagasi platsil olla! Loodame parimat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles