Aumees Tänak: Rovanperä ja Toyota tegid meile ausalt ära

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Uus-Meremaa ralli kolmandana lõpetanud Ott Tänakul libises küll tänavune MM-tiitel lõplikult käest, ent ta võttis kaotuse väga aumehelikult vastu.

Viimase kiiruskatse eel oli õhus veel teoreetiline võimalus, et tiitliheitlus ei saa täna läbi. Selleks pidanuks kindlalt võidusuunas kihutanud Kalle Rovanperä teenima punktikatsel Tänakust vähemalt neli silma vähem. 22-aastane soomlane ei jätnud aga midagi juhuse hooleks – ta oli ka viimasel katsel kiireim!

«See oli kaugel heast nädalavahetusest,» sõnas Tänak otseülekandes veel mõned minutid enne seda, kui Ronvaperä oli viimaseks katseks rajalegi saanud. 

«Igal juhul tegid Toyota ja Kalle väga tugeva nädalavahetuse. Nad tegid meile ausalt ja otse ära, selles pole küsimustki. Loodetavasti läheb Kallel kõik hästi. Tahaks õnnitleda ka Harrit, kes on saanud isana hiilgavalt hakkama ning kasvatanud üles sellise lapse. Tema peaks samuti olema väga uhke.»

Hooaja kuuenda etapi võitnud Rovanperäst sai läbi aegade noorim maailmameister. 11 ralliga on tal koos 237, Tänakul teisena 173 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles