Neuville tunnistas, et Tänak oli temast üle

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Thierry Neuville (vasakul) ja Ott Tänak.
Thierry Neuville (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallisõitja Thierry Neuville ei salanud, et Ott Tänak oli sel nädalavahetusel temast tugevam.

Uus-Meremaa MM-etapi lõpetas Tänak kolmanda ja Neuville neljandana ning kahe kange rivaali vahele jäi 1.10,3. Belglase jaoks läks ralli aia taha juba esimesel täispikal võistluspäeval, mil ta tegi kaks piruetti ja oli hädas auto seadistusega.

Belgia Rahvusvringhäälinguga vestelnud Neuville viitas, et neljas koht on piruettidest ja hübriidajamiga seotud ajakaristustest hoolimata aus. «Toyotad olid väga tugevad ja Tänak oli sel nädalavahetusel meist parem,» märkis ta.

Neuville'i sõnul tundis ta end eelmisel MM-etapil Kreekas autos väga mugavalt, kuid Uus-Meremaal tehti samm tagasi: tunne meenutas rohkem seda, mida koges viis korda MM-sarja üldarvestuses teiseks jäänud sõitja hooaja alguses.

Mõistagi küsiti Neuville'ilt ka Uus-Meremaal karjääri esimese maailmameistritiitli kindlustanud Kalle Rovanperä kohta. «Ma ei suhtle temaga eriti, tean teda päris vähe. Ta on tänavu olnud küps. Ta oli kiire ja võitis rallisid. Ta suutis kasu lõigata faktist, et Hyundai polnud hooaja alguses tasemel,» ütles belglane.

Veidi vaatas Neuville ette ka järgmisele hooajale. «Kahe hooaja vahel on meil kruusa peal mõned testipäevad. Teame ainult paar nädalat enne Mehhiko rallit, kas meie auto on tasemel või mitte. Oleme [tänavu] arenenud, oleme suutnud järjest võita kolm rallit,» viitas ta Soome, Belgia ja Kreeka etappidele, millest kaks esimest võitis Tänak ja kolmanda Neuville.

Autoralli MM-hooaeg lõpeb tänavu kahe asfaldiralliga Kataloonias ja Jaapanis. Need sõidetakse vastavalt 20.-23. oktoobri ja 10.-13. novembrini. Tasub märkida, et MM-sarja punktitabelis on Tänak teine ja Neuville kolmas. Nagu belglane on korduvalt maininud, pole Hyundais keegi suutnud teda hooaja lõikes alistada, kuid praegu on kõik trumbid eestlase käes, sest tema edu on 29 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles