Ideaalne algus: Kullamäe leivaisa ainult võidab, eestlane paistab jätkuvalt silma

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kristian Kullamäe (palliga) Panevėžyse Lietkabelise särgis.
Kristian Kullamäe (palliga) Panevėžyse Lietkabelise särgis. Foto: lkl.lt

Eesti korvpallikoondise tagamees Kristian Kullamäe aitas koduklubi Panevėžyse Lietkabelise järjekordse võiduni, kui koduliigas alistati 91:71 Gargždai.

Lietkabelis on Leedu meistrivõistlustel võitnud kõik kolm kohtumist ning lisaks neile on täisedu Vilniuse Rytasel, Kaunase Žalgirisel, Jonaval ja BC Wolves'il. Vaid Rytas on sarnaselt Lietkabelisele võitnud kolm kohtumist.

Mäng Gargždai vastu ei alanud Lietkabelisele aga kõige libedamalt. Võõrustajad juhtisid suurema osa esimesest veerandist, kuid järgmisel kümnel minutil pani Lietkabelis sisse teise käigu. See võideti 24:9 ja poolajapausile mindi üheksapunktilise eduseisuga.

Lietkabelis ei andnudki initsiatiivi ära ning ehkki Gargždai punnis vastu, ei suutnud nad vastast kordagi üleliia tõsiselt ohustada. Võõrustajate lõplik vastupanu murti kolmanda veerandaja teise poolega, mil vahe kärises peaaegu 20 punktini.

Kullamäe alustas kohtumist algkoosseisus ja teenis mänguaega 20 minutit ning 49 sekundit. Tema arvele jäi hea visketabavuse juures 11 punkti (kahepunktivisked 4/6 ja kaugvisked 1/1), kuus resultatiivset söötu ja neli lauapalli. Miinuspoolele tuleb kanda kolm pallikaotust.

Eestlase efektiivsusnäitajast 15 oli Lietkabelise särgis parem vaid 24 punkti visanud ja seitse lauapalli võtnud Paulius Murauskas (29). 

Hooaja kokkuvõttes on Kullamäe toonud Leedu meistrivõistlustel keskmiselt 13,3 punkti, 4,3 lauapalli ja neli korvisöötu. Seega on tema roll Lietkabelise edus igati märgatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles