Ideaalstsenaariumit Tallinnas ei tulnud, ent ju oli ette nähtud, et unistuste mäng saaks teoks (1)

Copy
Tallinna WTA-turniiri võitja Barbora Krejčíková (vasakul) ja tema finaalivastane Anett Kontaveit.
Tallinna WTA-turniiri võitja Barbora Krejčíková (vasakul) ja tema finaalivastane Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Esimest korda Tallinnas peetud WTA kategooria tenniseturniiri ideaalse stsenaariumi kohaselt kohtunuks Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi finaalis omavahel ning mõistagi jäänuks esikoht koju. Päris nii ei läinud, aga lõppeval nädalal toimunu sellele palju alla ka ei jäänud. Kontaveit alistas Kanepi poolfinaalis, kuid otsustavas matšis tuli siiski tunnistada tšehhitari Barbora Krejčíková​ paremust.

Alustagem siiski mõni päev kaugemalt. Eesti spordisõbrad olid Kontaveidi ja Kanepi duelli oodanud sellest ajast saati, mil neist noorem ehk Kontaveit samuti WTA-karussellil tiirlema hakkas, aga kohe kuidagi ei saadud omavahel kokku. 2010. aastal kohtusid nad küll Eesti aastalõputurniiril, aga toona oli Kontaveit alles 14. 2017. aastal korraldas Eesti Meedia nendevahelise matši, anti vägev etendus, aga see polnud ka ikkagi päris see.

Äsjase turniiri loosimise järel oli selge, et omavaheliseks kohtumiseks peavad mõlemad kolm esimest mängu võitma ning sel juhul mindaks poolfinaalis vastamisi. Kõik liikuski sinnapoole, kuid reedene, õhtu viimane mäng Kanepi ja tšehhitari Karolína Muchová vahel läks nugade peale. Otsustav sett, kiire lõppmäng ning Kanepi mängis seal kaks matšpalli maha seisuks 6:6! Seejärel ta aga võitis kaks punkti järjest ning unistuste mäng oli tõsiasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles