Turistirõõme nautinud triatleedid sattusid Jordaanias kivirahe alla (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Triatleedid vette hüppamas. Pilt on illustratiivne.
Triatleedid vette hüppamas. Pilt on illustratiivne. Foto: CHARLY TRIBALLEAU

Austria triatleedid Sara Vilic ja Tanja Strohschneider viibisid eelmisel nädalal Jordaanias, kus kogesid kõike muud kui kohalike külalislahkust.

Austerlannad olid parasjagu Akaba linnas, avastamas kohalikku randu, et järgmisel päeval toimuvaks Continental Cupi võistluseks kerge ujumisring teha, kui sattusid järsku kohalike noorte meeste piiramisrõngasse.

«Ühel hetkel oli kümme meest meie ümber ja hakkasid meid solvama. Kuna olime selleks hetkeks ka juba riided vahetanud, siis oli näha, et see oli see, mis neile ei sobinud – naised ujumisriietes,» meenutab Vilic vahejuhtumit, mis alles kogus tuure.

Nimelt otsustasid austerlannad ikkagi merre ujuma minna, kuid noormehed tulid sinna järele. «Nad piirasid meid ujudes ümber ja hakkasid meid kividega loopima! See oli väga ohtlik, üks suur kivi läks mu peast väga lähedalt mööda, Tanja sai ühega selja pihta,» jätkas Vilic lisades, et olukorra lahendamiseks otsustasid nad lihtsalt rannast kaugemale ujuda.

Kivist saadud sinikas.
Kivist saadud sinikas. Foto: Instagran @saravilic

«Tundsime ennast seal turvalisemalt, sest olime neist kiiremad. Kui üks noormeestest mind rünnata üritas, surusin ta lihtsalt vee alla ja ujusin eemale,» sõnas ta.

Austria koondise peatreener Willi Lilge on tänulik, et olukord kõigest ühe sinikaga päädis. «Meil vedas, see võinuks palju hullemini lõppeda,» lausus ta.

Tagantjärele leidis Vilic, et nad olid lihtsalt valel ajal vales kohas: «Kui sa viibid kuurordis, on kõik hästi. Nendest eemal puutud sa aga kokku kohaliku kultuuriga, mis  on naiste suhtes sageli vaenulik.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles