Pommitamisi õigustanud Venemaa hokimängijad ründasid ukrainlasi: me tapame sind ja su pere

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jäähokimängijad. Pilt on illustreeriv
Jäähokimängijad. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Jäähoki Euroopa tugevuselt teises klubisarjas (Continental Cup) läksid vastamisi Türgi meeskond Buz Adam ja Hispaania suurklubi FC Barcelona. Mäng väljus täiesti kontrolli alt, kuna jääl said kokku venelased ja ukrainlased.

Continental Cupi esimese ringi puhaste paberitega läbinud Buz Adami esindab koguni 12 Venemaa hokimeest. Barcelona särgis mängib aga kaks Ukraina hokimeest ning lisaks on neil ukrainlasest peatreener Danõlo Didkovski.

Kui kohtumise kaks esimest kolmandikku oli peetud ja Türgi klubi 5:2 juhtimas, läks väljakul väga inetuks. Ukraina telejaama Espreso TV teatel hakkasid viimasel kolmandikul venelastest mängijad ukrainlasi kostitama koledustega.

«Kuulsin, kuidas meie treenerit ähvardati. Nad lubasid nii teda kui ka tema perekonna ära tappa. Kui üks venelastest skooris, siis uisutas ta meie eest läbi ning üritas meid alandada, karjudes, et olete Ukrainast ja õige on, et teie riiki pommitatakse,» lausus Barcelona mängumees Artem Ponomarenko.

«Võib-olla ei kasutatud päris sõna pommitama, aga nende väljendus oli küll vastav.»

Kohtumise võitis lõpuks Buz Adam 9:4 ning võitjate seitse väravat lõid just Venemaa mängijad. Samas said nad lausa 91 karistusminutit ning kolm venelast eemaldati väljakult. Viimane neist kohtumise lõpus toimunud kakluse tulemusena.

Olukorda kommenteeris ka Ukraina alaliit, kes tõdes, et Venemaa rünnakud ukrainlaste vastu ei piirdu ainult sõjas toimuvaga. «On jälk näha, et kõikjal, kus on Venemaa sportlased, provotseeritakse ja korraldatakse agressioonipurskeid ka olukordades, kus seda ei oskaks oodata. Seekord näitasid Venemaa sportlased enda mädanenud sisemust Euroopa tähtsuselt teises klubisarjas,» seisis Ukraina alaliidu teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles