Euroopa üks paremaid mängujuhte kritiseeris teravalt Jašikeviciust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Šarunas Jasikevicius ja Nick Calathes.
Šarunas Jasikevicius ja Nick Calathes. Foto: David Ramirez/Zuma Wire/SCANPIX

Hispaania korvpallihiid FC Barcelona loobus sel suvel Kreeka koondislase Nick Calathese teenetest ning lubas tal klubi vahetada. Nüüd rääkis kreeklane, mis teda Šarunas Jasikeviciuse käe all mängides häiris.

Barcelona läks suurte ootustega möödunud hooajale vastu, ent jäi ilma nii Euroliiga kui ka Hispaania meistrivõistluste võidukarikast. Ühe põrujana vaadati just Calathese otsa, kes oli otsustavates kohtumistes selgelt liimist lahti.

«See oli midagi, mida ma pole varasemalt karjääri jooksul kogenud. Keeruliseks tegi selle asjaolu, et ma ei saanud õigupoolest arugi, mis toimub. Õnneks olen nüüd uue klubi leidnud ja kõik läks hästi. See on minu jaoks parim võimalus veel mängijana areneda,» lausus Fenerbahcega liitunud Calathes ning suunas seejärel kriitika Jasikeviciuse suunas.

«Mängijana soovid sa veidi vabadust. Eriti, kui ma pole enam 20-aastane. Oskan ise ka korvpalli mängida. Barcelonas kontrollib Šarunas peaaegu kõike. Mängujuhina tunnetan ma tihti mängu paremini, kui keegi väljaku kõrval. Kui lasta mängijatel vabalt tegutseda, siis on ka hooaeg tervikuna palju õnnestunum.

Ma ei ütle, et Šarunas kontrollis kõikee, ent vabadust väljakul nappis. Muidugi peab vahel treener kontrolli enda kätte võtma, ent see peaks käima samuti ka vastupidi. Vahel pead lihtsalt lubama mängijatel rahulikult mängida,» lausus kreeklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles