Lapseootel abikaasa veenis Bergmani võistlema

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Johan Bergman
Carl Johan Bergman Foto: Reuters / Scanpix

Veel paar päeva enne Ruhpoldingus peetavate maailmameistrivõistluste algust oli rootslane Carl Johan Bergman veendunud, et tänavune tiitlivõistlus jääb tal vahele.

Nimelt on järgmisel nädalal 34 saava Bergmani abikaasa Liv-Kjersti lapseootel ja kuna sünnitähtajaks oli prognoositud 3. märts, ei tahtnud mees kodust lahkuda. Abikaasa pealekäimisel sõitis ta lõpuks siiski Saksamaale ja tulemus üllatas teda ennastki – sprindis võitis Bergman pronksi ning jälitussõidus hõbeda.

Esimest korda isaks saav Bergman arvas pärast jälitussõitu, et lendab koju tagasi, et abikaasale toeks olla. «Võitsin siit hõbeda ja pronksi, nüüd lähen koju, võtan oma kuldmedali ja naasen siia ning võtan teatesõidus veel ühe kulla,» muheles Norras Lillehammeris elav Bergman. «Tegelikult, kunagi ei või midagi kindlalt teada, kuid võib unistada ja mina unistan.»

Pärast naisega arupidamist jäi ta ikkagi Ruhpoldingusse ja peaks kõigi eelduste kohaselt startima ka tänases 20 km sõidus. «Praegu on plaan selline, et olen ikkagi siin, ja kui ta sünnitama hakkab, lendan kiiresti koju,» sõnas Bergman. «Aga püüan mitte väga palju ette mõelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles