Tiitlivõistlustel kuhjaga medaleid võitnud teivashüppaja eluküünal on kustumas

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tim Lobinger.
Tim Lobinger. Foto: Imago/ScanPix

2003. aastal teivashüppes maailmameistriks kroonitud Tim Lobinger on kaotamas võitlust vähile.

50-aastasel sakslasel diagnoositi leukeemia viis aastat tagasi. Tänu tüvirakuteraapiale õnnestus tal haigusest võitu saada, kuid seda vaid korraks, sest juba aasta hiljem oli vähk tagasi.

Kuigi ta suutis haiguse veel korra alistada, kordus kõik uuesti 2021. aasta lõpus, mil Lobinger taas haigestus. «Enam ei ole mul võimalik terveneda. Vähk on liiga agressiivne,» lausus ta intervjuus Bildile. «Arstid ütlesid veebruaris, et surm on lähedal. Peaksin hakkama oma matuseid korraldama ning lähedastega hüvasti jätma.»

Kõige raskem oli Lobingeril oma peatsest surmast rääkida lastele. «Kuid ma ei kavatse alla anda. Mitte kunagi ei tohi lootust kaotada. Võitlen iga päeva eest, mille saan koos perega veeta,» sõnas ta.

Teivashüppes kuus meetrit alistanud Lobinger hakkas tulemusi näitama sajandivahetuse paiku. Esimesed tiitlivõistluste medalid võitis ta 1998. aastal, kui tuli sisetingimustes Euroopa meistriks ning võitis väljas EM-hõbeda. Maailmameistriks krooniti ta 2003. aastal Birminghamis tulemusega 5.80.

Maailmameistrivõistlustelt on ta võitnud veel pronksmedali (2006), Euroopa meistrivõistlustelt ühe hõbeda (2006) ja pronksi (2002). Sisetingimustes on ta kahekordne Euroopa meister (1998, 2002) ja pronksmedalist (2005).

Tim Lobinger.
Tim Lobinger. Foto: imago/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles