Meistrite liiga Napoli sõitis kiirrongiga Ajaxist üle, Inter saatis Barcelona tühjade pihkudega koju

Karl-Joosep Küngas
Copy
Edson Alvarez pidi väljakul vaatama, kuidas Napoli mehed Ajaxile lausa kuus väravat lõid.
Edson Alvarez pidi väljakul vaatama, kuidas Napoli mehed Ajaxile lausa kuus väravat lõid. Foto: MAURICE VAN STEEN/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas alustati kolmanda vooru esimeste kohtumistega. Teisipäeva õhtuste mängude keskses lahingus läksid vastamisi Milano Inter ja FC Barcelona.

A-alagrupp

Ajax - Napoli 1:6

Liverpool - Glasgow Rangers 2:0

Veidi üllatuslikult on A-alagrupis sattunud keerulisse seisu kõrgeima asetusega Ajax. Koduväljakul tuli neil kohtuda seni ainult võite tunnistanud Napoliga ning Itaalia kõrgliiga liider sõitis Hollandi tippklubist rongiga üle.

Ajaxi alustas hästi, kui mindi üheksandal minutil juhtima, aga seejärel läks kõik allamänge. Juba poolajapausiks olid külalised juba 3:1 juhtima asunud ning teisel poolajal lisati veel kolm väravat. Õuduste lõpuks sai veel punase kaardi meeskonna kapten Dusan Tadic, kes jätab korduskohtumise Napoliga vahele.

Alagrupi teises kohtumises võttis Liverpool koduväljakul kohustuslikud kolm punkti outsideriks oleva Rangersi vastu. Inglismaa tippklubi sahistas mõlemal poolajal korra vastase väravavõrku. Väravad said kirja Trent Alexander-Arnold ja penalti realiseerinud Mohamed Salah.

Standings provided by Sofascore

B-alagrupp

Brugge KV - Madridi Atletico 2:0

FC Porto - Leverkuseni Bayer 2:0

Belgia jalgpalliklubi Brugge imeline hoog jätkus ka Meistrite liiga kolmandas voorus, mil koduväljakul võõrustati Hispaania hiidu Madridi Atleticot. Vastu kõiki ootusi suutis väravateni jõuda ainult kodumeeskond, kes jätkab B-alagrupis täiseduga. Arvestades, et nad olid selles nelikus kõige kehvema asetusega, siis on see juba suurem üllatus.

Portugalis sai viimaks silmad pähe FC Porto, kes mängis 2:0 üle sakslaste Leverkuseni Bayeri. Seni ainult kaotuseid tunnistanud Porto viisid koduväljakul võidule 25-aastane kaitsemängija Zaidu ja lõpuminutitel skoorinud 24-aastane keskpoolkaitsja Galeno.

Selles nelikus on seis väga intrigeeriv, sest ainsana saab end väga mugavalt tunda Brugge, kes vajab alagrupi võitmiseks üht punkti. Kõikidel teistel meeskondadel on kirjas kolm silma.

Standings provided by Sofascore

C-alagrupp

Müncheni Bayern - Plzen Viktoria 5:0

Milano Inter - FC Barcelona 1:0

Kui pool alagrupiturniirist on peetud, siis jätkab endiselt täiseduga Saksamaa hiid Müncheni Bayern, kes tegi täna koduväljakul Tšehhi Plzen Viktoria vastu väga kiiresti sotid selgeks. 21. minutiks oli kogu Bayerni ründeliin Leroy Sane, Serge Gnabry ja Sadio Mane skoori teinud. Teisel poolajal lisas Sane enda teise ja Eric Maxim Choupo-Moting esimese värava ning nõnda teenis Bayen 5:0 võidu.

Õhtu oodatuim kohtumine peeti Milanos, kus kohalik Inter võõrustas FC Barcelonat. Olid ju meeskonnad Bayerni järel jagamas teist-kolmandat positsiooni kolme silmaga. Antud kohtumine mängib olulist rolli, kes jätkab hiljem hooaega Meistrite liigas, kes langeb Euroopa liigasse.

Suure soosikuna Itaaliasse sõitnud Barcelona lahkub kodumaale tühjade pihkudega. Kohtumise otsustanud ja ainsaks jäänud tabamuse eest hoolitses Türgi koondislane Hakan Calhanoglu, kellele see oli hooaja esimene värav Meistrite liigas.

Standings provided by Sofascore

D-alagrupp

Marseille - Lissaboni Sporting 4:1

Frankfurdi Eintracht - Tottenham Hotspur 0:0

Prantsusmaal toimunud kohtumine Marseille ja Sportingu vahel viibis peaaegu 20 minutit, kuna staadioni lähistel olid ummikud, mis takistasid mängijatel õigel ajal mängupaika jõuda. Samuti vajasid pealtvaatajad aega, et tribüünidele jõuda.

Pärast avavile kõlamist sai kohtumine intrigeeriva alguse, sest juba esimesel minutil läks Sporting Trincao tabamusest juhtima. Veerandtund hiljem olid tablool aga Marseille 2:1 juhtnumbrid ning enne poolajapausi jõudsid prantslased veel sihile. Teisel poolajal jätkasid mõlemad meeskonnad väravate jahtimist, ent korra suutis ainult skoorida Marseille.

Teises D-alagrupi kohtumises jäid väravad sel korral löömata. Eintracht ja Tottenham tegid küll kokku väravale 11 pealelööki, ent sihile ei jõudnud neist ükski. Seejuures ei suutnud Inglismaa tippklubi isegi seitsmest löögist ühtegi raamidesse suunata.

Standings provided by Sofascore
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles