Suusatalve kohal hõljuvad murepilved: «Meil pole plaan B-d»

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Tavalisel aastal huugaksid juba mitmel pool Euroopas lumekahurid. Tänavu see aga nii pole, sest energiakriisis otsitakse meeleheitlikult kokkuhoiukohti ning lume mittetootmine aitab säästa nii vett kui ka elektrit.
Tavalisel aastal huugaksid juba mitmel pool Euroopas lumekahurid. Tänavu see aga nii pole, sest energiakriisis otsitakse meeleheitlikult kokkuhoiukohti ning lume mittetootmine aitab säästa nii vett kui ka elektrit. Foto: Michael Kri via www.imago-images.de / Scanpix

Seda, et tänavune talv tõotab Euroopas tulla karm, on erinevad energiaspetsialistid rääkinud juba kuid. Suusahooaja lähenedes on samasugused jutud hakanud ringlema ka talispordi tagatubades, kus tuntakse muret võistluste toimumise üle. Seda põhjusega, sest kaks MK-etappi on energiakriisist tulenevalt juba valget lippu lehvitanud.

Prantsusmaal asuv Megeve suusakuurort loobus jaanuari lõppu planeeritud suusakrossi MK-etapist veepuudusele viidates – seda läheb vaja, et kunstlunst toota –, Itaalias paiknevale Alleghele said aga saatuslikuks kõrged elektrihinnad, mis ei võimalda korraldajatel lihtsalt rahaliselt omadega toime tulla.

Kuigi suusakross on eestlaste jaoks sama tundmatu nagu Bhutani kõrgeim tipp Gangkhar Puensum – riigis on alpinism keelatud, mistõttu pole kellelgi õnnestunud 7570 m kõrgusele ronida – on energiakriisist tingitud lumeprobleem vaikselt hiilimas ka meie ukse taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles