Ukraina sõda ja Putinit toetav Venemaa suurmeister alistus 10-aastasele poisile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sergei Karjakin.
Sergei Karjakin. Foto: Stefan Boness/Ipon/Scanpix

Viimaste aastate jooksul on malemaailmas sirgunud mitmeid talente, kes suudavad juba väga varajases eas näidata suurmeistritele koha kätte. Nende hulka kuulub ka 10-aastane Matvei Jurasov.

Jurasov kohtus Moskvas toimunud maletalentide turniiril rahvusvahelisel areenil palju kriitikat saanud suurmeistri Sergei Karjakiniga. 32-aastane suurmeister ei suutnud valgete malenditega end võidule mängida ning pidi noormängija paremust tunnistama.

«Mängisin mustade malenditega ning kohtumine kestis 40 käiku. Olen väga õnnelik saadud võidu pärast,» vahendas maletalendi sõnu väljaanne Tass.

Karjakin vihastas välja malemaailma, kuna ta toetab täielikult Venemaa presidenti Vladimir Putinit ning on õigustanud ka Ukrainas toimuvat sõda. Märtsis postitas mees avaliku kirja, kus tunnustas Putinit rünnakute eest Ukrainas.

Mõistagi ei jäänud selline tegevus karistuseta. Talle määrati kuus kuud võistluskeeldu, mis lõppes septembris. Pärast naasmist postitas mees sotsiaalmeediasse pildi, kus poseeris pusaga, millel kirjas «Team Putin». Hetkel pole teada, kas malemaailm ka sellele käigule reageerib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles