Jõuga TalTechi maha murdnud Tartu Ülikool tõusis tabeliliidriks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Märt Rosenthal.
Märt Rosenthal. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti-Läti korvpalli ühisliigat on suurepäraselt alustanud Tartu Ülikool Maks & Mooritsa meeskond. Hooaja teine võit tuli Tallinnas, kui ülikoolide lahingus alistati TalTech 81:69.

Tartu tuli tänasele kohtumisele favoriidina vastu ning seda näidati ka kohe kohtumise alguses. Märt Rosenthali ja Tomas Pavelka korvidest haarati 13:5 algedu. Kuigi avaveerand lõppes külaliste 21:19 võiduga, siis võinuks vahe olla parema visketabavuse juures oluliselt suurem.

Teisel veerandil püüdis Tartu end korvi lähistel jõuga maksma panna ning vahet suurendada. Tänase kohtumise jooksul koguni 44 kaugviset sooritanud TalTech suutis aga kolmestege end elus hoida ning poolajapausile mindi Tartu 38:34 eduseisus.

Mängu otsustav murrang toimuski pärast poolajapausi. Tartu alustas neljandikku 13:0 vahespurdiga ning hoidis kokku kodumeeskonda viis minutit kuival. Korra paisus vahe koguni 22 punkti peale ning viimaseks veerandajaks oli sellest alles 18 silma (63:45).

Otsustaval neljandikul püüdis TalTech mitmete kaugvisetega veel mängu elevust tuua, ent kaheksast silmast lähemale enam ei pääsetud. Nõnda kirjutas lõpuks Tartu Ülikool turniiritabelisse 81:69 võidu.

Korvi all võimutsenud Tomas Pavelka kerkis täna Tartu suurimaks täheks. Slovaki arvele jäi 19 punkti ja 15 lauapalli. Lisaks tehti tema takistamisel koguni seitse viga.  Andrii Voinalovitš ja Robin Kivi toetasid keskmängijat vastavalt 15 ja 13 punktiga. TalTechi vedas täna Läti tagamees Kristaps Gluditis, kelle kontosse jäi 18 silma.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles