Tallinnas hea kogemuse saanud Malõgina üllatas kolmandana asetatud venelannat

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elena Malõgina.
Elena Malõgina. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Elena Malõgina alustas Sozopolis (Bulgaaria) ITF-i W25 turniiri hea võiduga, kui sai 6:3, 7:6 jagu kolmandana asetatud Irina Hromatšovast (WTA 250.), kes on pärit Venemaalt, aga hetkel ei esinda riiki, vahendab Eesti tenniseliit.

Servimurdeid oli selles mängus üsna palju, Malõginal õnnestus vastase servigeim võita viiel ja Hromatšoval neljal korral. Esimeses setis oli Malõgina ees 2:0 ja 4:2, kuid mõlemal juhul sai Hromatšova murde tagasi. Uuesti murdis Malõgina seisuks 5:3 ja siis hoidis oma servi.

Teises setis oli Malõgina juba servimas matši võidule, aga kaotas pallingugeimi seisul 5:4. Kiires lõppmängus juhtis Malõgina kahe murdega 4:1, aga kaotas oma servil seejärel kõik neli punkti ja ainult vahepeal vastase pallingul saadud punkt tähendas, et sett polnud veel läbi – Hromatšova juhtis oma servil 6:5. Kuid venelannal jäi kasuatamata võimalus nii seisul 6:5 kui ka 7:6. Nüüd oli Malõgina oma servil edukas, läks 8:7 ette ja realiseeris teise matšpalli seisul 9:8.

Staitstiliselt oli Malõgina suurim paremus esimese servi punktide võitmine – vastavalt 63 ja 45%. Kokku võitis Malõgina servilt 55% punktidest, aga Hromatšova alla poole (62st 30 ehk 48%). Malõgina vastane teises ringis on Ayla Aksu (Türgi, WTA 551.). Aksu parim edetabelikoht on olnud 214. (september 2017). Sozopolis mängitakse kõvakattel väliväljakutel. Seal on praegu kuiv ilm ja sooja 18-20 kraadi.

Hromatšova on omaaeagne juuniride maailma esireket, kelle üks noorteklassi rivaale oli ka Anett Kontaveit. 2010. aasta suvel, kui Kontaveit alles hakkas murdma noorteklassi paremikku, oli Hromatšova juba esireket, kuid suure slämmi noorteturniire ta ei võitnud. 2011. aastal võitis Hromatšova Kontaveiti nii A-kategooria turniiril Trofeo Bonfiglio kui ka Roland Garrosi juunioride turniiri veerandfinaalis. Aga nüüd on omaaegsete rivaalide teed lahku läinud, sest üks seisab esikümnes ja on mänginud WTA finaalturniiril, aga teine üritab ikka veel ITF-i turniiridel.

Õhtupoolikul olid Malõgina ja Hromatšova juba võrgu samal poolel paarismängus, kus nad on esimesena asetatud. Setikaotusest nad ei pääsenud, aga võitsid Bulgaaria õdedepaari Eleonore ja Verginie Tchakarova 6:1, 6:7, 10:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles