Meistrite liiga ⟩ Haalandi ulmeline hoog jätkus ka Taani klubi vastu, Chelsea ja Juventus tulid rongi alt välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: Lee Smith/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas lõppes kolmas mänguvoor. Kolmapäevaste mängude keskses lahingus läksid Londonis vastamisi kohalik Chelsea ja valitsev Itaalia meister AC Milan.

E-algrupp

Salzburg RB — Zagrebi Dinamo 1:0 (71. Noah Okafor p.)

Londoni Chelsea — AC Milan 3:0 (24. Wesley Fofana, 56. Pierre-Emerick Aubameyang, 62. Reece James)

Selle hooaja ilmselt kõige võitluslikumas alagrupis läks seis veelgi segasemaks, kuna pärast kolme vooru lahutab esikohta viimasest ainult kaks silma. Seejuures on esikohal Austria tippklubi Salzburg.

Austria meeskond võttis koduväljakul vastu avavoorus Londoni Chelseat üllatanud Zagrebi Dinamo ning väga võrdses lahingus sai määravaks Horvaatia klubi väikene viga teisel poolalal. Selle tulemusena teenis Salzburg penalti, mille realiseeris Noah Okafor.

Neliku teises kohtumises läksid Inglismaal vastamisi Chelsea ja AC Milan. Koduväljakul mänginud inglased olid selg vastu seina olukorras, sest punktideta jäämisel tulnuks edasipääsust suu puhtaks pühkida.

Chelsea näitas siiski, et pinge all mängivad nad ilusat jalgpalli. Wesley Fofana avapoolaja ja Pierre-Emerick Aubameyang ning Reece Jamesi teise poolaja tabamusest võeti ülikindel 3:0 võit ning nüüd on nende seis enne korduskohtumisi oluliselt parem. Omavaheliste mängude eelis annab neile hetkel teise positsiooni.

Standings provided by Sofascore

F-alagrupp

Leipzig RB — Glasgow Celtic 3:1 (27. Christopher Nkunku, 64., 77. Andre Silva — 47. Jota)

Madridi Real — Donetski Šahtar 2:1 (13. Rodrygo, 28. Vinicius Junior — 39. Oleksandr Zubkov)

Hooaega Meistrite liigas kahe järjestikuse kaotusega alustanud Leipzig suutis koduväljakul end taas Euroopa tugevaimas klubisarjas pildile mängida. Seda kahjuks väga valusa vigastuse taustal, sest 3:1 võidumängus Celticu vastu pidi avapoolajal põlvevigastusega väljakult lahkuma Péter Gulácsi. Ungarlast ootab ilmselt mitmekuuline mängupaus.

Valitsev meister Madridi Real on tänavu tihtipeale pingutanud täpselt nõnda palju, kui neil võitmiseks vaja läheb. Sedapuhku mängiti 2:1 üle Ukraina tippklubi Šahtar. Seejuures sündisid kohtumise kõik väravad avapoolajal, ent teisel poolajal võinuks Real vabalt mõne tabamuse lisada, kui neil olnuks veidi rohkem õnne. Kokku olid selles kohtumises löögid Reali kasuks 28:8.

Standings provided by Sofascore

G-alagrupp

Manchester City — FC Kopenhaagen 5:0 (7., 32. Erling Haaland, 39. Davit Khocholava (ov.), 55. Riyad Mahrez, 76. Julian Alvarez)

Sevilla — Borussia Dortmund 1:4 (51. Youssef En-Nesyri — 6. Raphaël Guerreiro, 41. Jude Bellingham, 43. Karim Adeyemi, 75. Julian Brandt)

Selle hooaja suurim soosik Meistrite liiga võidutrofeele on jällegi Manchester City ning nad tõestasid taas, miks neid favoriitideks peetakse. Koduväljakul Kopenhaageni vastu ei tekkinud Inglismaa meistril mingit probleemi ning seda ennekõike tähtründaja Erling Haalandi tõttu.

Norralane, kes tänavu kõikide sarjade peale juba 17 väravat löönud, suutis Taani tippklubile veel kaks tabamust lisada. Nüüdseks on tal City särgis peetud 12 kohtumisega löödud 19 väravat. Neist viis on sündinud Meistrite liigas.

Alagrupi teises kohtumises mängis Borussia Dortmund selgelt üle Sevilla ning juba järgmises voorus võivad edasipääsejad selles nelikus selgeks saada. Dortmund võitis Hispaanias toimunud kohtumises poolaja juba 3:0 ning teine kolmveerandtund oli sisuliselt vormistamise küsimus.

Standings provided by Sofascore

H-alagrupp

Torino Juventus — Haifa Maccabi 3:1 (35., 83. Adrien Rabiot, 50. Dušan Vlahovic — 75. Dean David)

Benfica — Pariisi Saint-Germain 1:1 (41. Danilo Pereira (ov) — 22. Lionel Messi)

Rongi alt välja tulemist on alustanud Itaalia jalgpallihiid Juventus, kes üllatuslikult polnud avavoorudes punkte veel teeninudki. Kolmandas mänguvoorus mängiti aga ülikindlalt üle selle neliku selge outsaider Haifa. Seitsmest raami läinud löögist leidis tee väravasse kolm palli ning nõnda on Itaalia tippklubil endiselt elus lootus edasipääsust.

Juventusele ulatasid abikäe nii Benfica kui ka PSG, kes omavahel Portugalis toimunud kohtumises viiki mängisid. Mõistagi oli see tulemus positiivne Benficale, kes oli kogu kohtumise suure surve all ning neil tuli ka avapoolaja keskel kaotusseisust välja rabelema hakata. Portugallasete õnneks tegi PSG nende elu lihtsamaks, kuna Danilo Pereira pani rinnaga palli lihtsalt omale võrku.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles