Järjekordsed rekordid purustanud Haaland oli teel veel ühe kübaratriki poole, aga võeti poolajal mängust välja

Toimetas Ville Arike
Copy
Erling Haaland (vasakul) ja Manchester City peatreener Pep Guardiola.
Erling Haaland (vasakul) ja Manchester City peatreener Pep Guardiola. Foto: Craig Brough/Reuters/Scanpix

Erling Haaland oli neljandas kodupubliku ees peetud mängus järjest teel kübaratrikini, ent selle võimaluse võttis ära Manchester City peatreener Pep Guardiola, kes vahetas Norra pallivõluri jalgpalli Meistrite liiga mängus FC Kopenhaageniga poolajal välja.

Haaland sahistas võrku 7. ja 32. minutil, vaheajaks oli City edu 3:0 ja mängu lõpuks 5:0. «Ta on sel hooajal mänginud palju minuteid ning mäng oli kontrolli all. Cole Palmer on samuti tippmängija ja tahtsin talle anda mänguaega. Erling saanuks mängida kauem, aga pidasin paremaks talle puhkust anda. Mõtleme juba nädalavahetusel Southamptoniga peetava mängu peale, eelmisel hooajal me seda meeskonda ei võitnud,» vahendas Norra ajaleht VG Guardiola mängu järel antud selgitust.

Aga millistest rekorditest jutt käib? Põhimõtteliselt täieneb rekorditeraamat alati, kui ta murule astub... City eest on ta nüüd esimese 12 mänguga löönud 19 väravat.

Meistrite liigas esimese 30 mängu jooksul löödud väravate arv püsis sajandivahetuse kandist Hollandi toonase ässa Ruud van Nistelrooij käes 26 tabamusega. Tänavuse hooaja kahe esimese vooruga tõusis Haaland van Nistelrooij kõrvale ning eile läks ka mööda. 28 värava löömiseks on ta vajanud kõigest... 22 mängu! Ehk ta võib 30 mängu tipptulemuse ajada täiesti uutesse kõrgustesse.

22 mänguga oli seni Meistrite liigas enim väravaid löönud inglane Harry Kane – ja see arv oli 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles