Hakkab pihta: Soome poksiliit boikoteerib venelaste osalusel peetavaid võistlusi (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Rahvusvahelise poksiliidu (IBA) president Umar Kremljov (paremal) eelmisel kuul Moskvas uue poksikeskuse avamisel koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Rahvusvahelise poksiliidu (IBA) president Umar Kremljov (paremal) eelmisel kuul Moskvas uue poksikeskuse avamisel koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: Gavriil Grigorov/SPUTNIK/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline poksiliit IBA teatas kolmapäeval, et lubab Venemaa ja Valgevene sportlased oma lipu all võistlustele ning kui nood võidavad esikoha, mängitakse neile autasustamisel riigihümni. Vastureaktsiooni ei andnud kaua oodata, juba samal õhtul võtsid selge seisukoha meie põhjanaabrid. 

Soome poksiliit teatas, et nende seisukoht agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemise suhtes rahvusvahelistel võistlustel pole muutunud. Ükski venelane ega valgevenelane pole teretulnud Soomes peetavatel jõuproovidel, lisaks vastanduti IBA otsusele.

«Soome poksijad ei võta osa rahvusvahelistest võistlustest, kus Venemaa ja Valgevene poksijatel lubatakse esindada oma riiki. Mis puutub naiste Euroopa meistrivõistlusi, siis selle kohta võetakse otsus vastu pärast seda, kui on avalikult avaldatud võistlusel osalevate riikide nimekiri,» vahendasid Soome meediaväljaanded sealse poksiliidu pressiteadet.

Naiste EM algab 11. oktoobril Montenegros.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles