Poksiliidu president Klandorf: pole põhjust venelaste osalusel peetavaid võistlusi boikoteerida (19)

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti Poksiliidu president Kalle Klandorf.
Eesti Poksiliidu president Kalle Klandorf. Foto: Eero Vabamägi

Kolmapäeval levis spordimaailmas kulutulena uudis, et rahvusvaheline poksiliit (IBA) lubab Venemaa ja Valgevene sportlased oma lipu ja hümni all taas võistlustele, ehkki rahvusvaheline olümpiakomitee andis Ukraina sõja alguses rangelt vastupidise soovituse ja IBA üle poole aasta ka täitis seda. Kuidas reageerib olukorrale Eesti poksiliit?

Poksiliidu president Kalle Klandorf lausus alustuseks, et Eestis lähtutakse endiselt märtsis vastu võetud otsustest ning Venemaa ja Valgevene sportlasi meile võistlema ei oodata. «IBA mõistis märtsis hukka Venemaa sõjalise tegevuse Ukrainas ning võttis vastu otsuse, et Venemaal ja Valgevenes võistlusi ei peeta ning nende riikide sportlased pole võistlustele oodatud. Teave, mis eile ringlema läks, tähendab IBA juhatuse otsust, aga see pole tõsiseltvõetav dokument nii kaua, kuni see pole alaliitudeni jõudnud. Meile veel ei ole. Seniks juhindume märtsikuisest otsusest. Kui eile vastuvõetu tuleb ametlikult, istume alaliidu juhatusega kokku ja küsime IBA-lt, mida see tähendab?» ütles Klandorf.

Soome poksiliit teatas kolmapäeva õhtul, et boikoteerib kõiki IBA võistlusi, kus osalevad Venemaa ja Valgevene poksijad. Kas Eesti poksiliit võiks talitada samamoodi?

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles