Hyundai andis Solbergile kinga!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Olvier Solberg.
Olvier Solberg. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Hyundai autorallimeeskond teatas, et tulevast hooajast ei kuulu enam nende ridadesse Oliver Solberg.

21-aastane andekas sõitja tegi i20 WRC-ga debüüdi mullu, tänavu tema koormus kasvas. Solberg jagas kolmandat autot Dani Sordoga. Nüüd otsustati 2003. aasta maailmameistri Petteri poja teenetest aga loobuda.

«Oliver on olnud meile korralikuks täienduseks, näidates soovi pingutada ja õppida. Aga näeme enda tiimis kogenud ja stabiilset ekipaaži. Sellele 2023. aasta rivistust koostades keskendumegi,» selgitas Hyundai tiimipealiku asetäitja Julien Moncet' pressiteates.

Ühel etapil saab Solberg siiski tänavu veel kaasa teha. Talle antakse võimalus hooaja viimasel, Jaapani asfaldirallil. Järgmisena kavas oleval Kataloonia mõõduvõtul sõidab Sordo.

«Soovime talle tulevikuks kõike paremat. WRC-s ei tea kunagi, millal meie teed võivad taas ristuda. Lõpetame koostöö heade suhetega, olles kindlad, et Oliver leiab uue väljundi.»

Solbergil on tänavu ette näidata 6., 10., 13., 4. ja 5. koht. Samas kolmel rallil pole ta isegi finišisse jõudnud. Noor sõitja on olnud ebakindel vaat et igal etapil.

«Muidugi olen pettunud, aga austan tiimi otsust minna edasi kolme auto ja vaid kogenud sõitjatega,» nentis Solberg. «Olen tänulik, et minuga on alati avatult suheldud. Tean, et see otsus polnud ka neile meeldiv. Sain hea kogemuse edasiseks karjääriks. Tänavuse hooaja lõpus täidan oma ülesandeid nii, nagu peab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles