Eesti vormelitalent liitub järgmisel hooajal FIA F3-sarjaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: PREMA

Eesti vormelisõitja Paul Aron sõidab 2023. aastal FIA vormel-3 sarjas ning jätkab maineka Prema meeskonna ridades.

«Olen väga õnnelik, elevil ja tänulik, et saan 2023. aasta FIA vormel 3 meistrivõistlustel sõita sellise meeskonnaga nagu Prema. Nad on tõestanud end aastast aastasse, omades alati kolme autot ja näidates suurepärast tempot.

Mul on hea meel, et veedan uue aasta nendega ja ma tunnen, et nad annavad mulle parima võimaliku paketi, et proovida võita meistritiitlit. Ootan väga, mida suudame järgmisel aastal saavutada,» ütles Aron pressiteate vahendusel.

FIA vormel-3 sari on F1 ja F2 järel vormelipüramiidi tugevuselt kolmas võistlussari, mille võistlused toimuvad samal ajal vormel-1 sarjaga. Viimati sõitis eestlane FIA vormel-3 sarjas 2019. aastal, kui Jüri Vips sai Hitechi meeskonna ridades neljanda koha.

Prema tiimipealik Rene Rosin on Aroniga koostöö jätkamise üle õnnelik. «Oleme tema võidupotentsiaalist alati teadlikud olnud ja arvame, et ta jätkab muljetavaldavate sõitude tegemist ka tulevikus, isegi väga konkurentsitihedas ja väljakutseid pakkuvas keskkonnas nagu vormel 3 debüüthooajal,» ütles Rosin.

Paul Aron F3-autoga hooajajärgsel testipäeval.
Paul Aron F3-autoga hooajajärgsel testipäeval. Foto: PREMA

18-aastane Aron, kes kuulub ka Mercedese F1-meeskonna juuniortiimi, liitus Prema meeskonnaga juba 2019. aastal, saavutades debüüthooajal Itaalia vormel-4 meistrisarjas kolmanda koha. Järgmisel aastal liitus ta Prantsusmaa ART Grand Prixiga ning lõpetas Renault Eurocup sarja alles 11. kohaga.

Järgmiseks hooajaks taasliitus ta Premaga ning jätkas kihutamist F3 Euroopa meistrisarjas, kus lõpetas 2021. aastal kolmandana ning hoiab sama kohta ka tänavu, kui sõita jääb veel kaks etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles