MK-hooaeg toob kaks olulist muudatust, sportlased avaldasid pahameelt

Postimees Sport
Copy
Sebastian Samuelsson (vasakul).
Sebastian Samuelsson (vasakul). Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Laskesuusatamise MK-sarja alguseni on jäänud natuke vähem kui kaks kuud. Vahetult enne uue hooaja algust teatas Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU), et reeglites on tehtud kaks muudatust, mis puudutab punktide kogumist. Rootsi laskesuusataja Sebastian Samuelsson arvas, et sportlasi ei võetud reeglite uuendamisel piisavalt kuulda.

Kui varem arvati hooaja lõpuks kaks halvemat tulemust maha, siis alates sellest aastast lähevad arvesse kõik MK-etappide punktid. Lisaks ei teenita MMil saadud tulemuste eest enam MK-punkte.

Samuelsson kuulub sportlaste esindajana IBU komiteesse ning ütles, et oli mõlema muudatuse vastu. Tema hinnangul ei toetanud enamus sportlasi, et MMi tulemusi ei arvestata MK-hooaja kokkuvõttes. «Meile tundus, et meid ei võetud piisavalt kuulda. Aga otsus võeti sellest hoolimata vastu,» ütles Samuelsson Expressenile.

Endine Rootsi laskesuusataja Helena Ekholm arvas, et MMil punktide mitteteenimine on õige, sest annab sportlastele võrdsemad võimalused. Erinevalt MK-etapist, kus rajale pääseb igast riigist kuus, saab MMil iga koondis välja panna neli sportlast.

Mis puudutab aga kahe halvema tulemuse mahaarvamist, siis siin on mõlemad uue reegli vastu. Ekholmi sõnul paneb see sportlastele suure pinge ning võib rikkuda nende tervist.

«Mõne võistluse võiks saada vahele jätta. Paljud jäävad hooaja jooksul haigeks. Nüüd võib juhtuda, et see, kes püsib terve, tuleb MK-üldvõitjaks. Ja natuke kehvasti tundev sportlane tuleb starti, sest tal on vaja punkte koguda,» arutles Ekholm.

Samuelssonile ei andnud, rahu, et IBU ei kuulanud sportlasi, vaid ajas edasi oma rida. «Ma ei arvagi, et sportlased peaksid saama kõike otsustada. Meid võiks siiski kuulata, kui enamus oli reeglite muutmise vastu,» ütles 25-aastane rootslane, kes on võitnud seitse tiitlivõistluste medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles