Kotsar kerkis Euroliiga debüütmängus üleplatsimeheks ja tüüris Baskonia võiduni

Karl Mihkel Eller
Copy
Maik-Kalev Kotsar (vasakul).
Maik-Kalev Kotsar (vasakul). Foto: Miguel Angel Polo/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliigas toimusid täna esimese vooru kohtumised. Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste leivaisa Baskonia Vitoria alistas võõrsil 81:71 Valencia. Sel hooajal Baskoniaga liitunud Kotsar tegi Euroliigas suurepärase debüüdi ja viskas 21 punkti.

Kuigi Baskonia jäi esimestel minutitel Valencia surve alla, siis algviisikusse kuulunud Kotsar suutis oma koduklubi esimest korda juhtima viia, kui avaveerandit jäi mängida neli minutit. Seejärel vahetati eestlane pingile ning Baskonia kaotas esimese veerandi 19:21.

Teise veerandi alguses toodi Kotsar taas platsile ning suuresti tänu tema korvidele tuli Baskonia mängu enesekindlus ning poolajapausile mindi 39:33 eduseisus. Kotsar viskas esimese 20 minutiga 15 punkti ja hankis seitse lauapalli.

Kolmandal veerandil rassis Kotsar platsil taas mehemoodi, viieks minutiks toodi ta siiski pingile puhkama. Otsustava veerandi eel oli Valencia aga taas mängus, Baskonia edu oli kahanenud kolmele punktile. Kotsar toodi väljakule, kuid selleks ajaks oli Baskonial juba võrdlemisi turvaline edu ja viimane neljandik võideti 22:15.

Kotsar kerkis Euroliiga debüütmängus üleplatsimeheks ning sai ka kohtumise parima mängija tiitli. 28 minutit väljakul viibinud Kotsar viskas 21 punkti, hankis üheksa lauapalli, andis neli resultatiivset söötu ja tegi ühe viskeblokeeringu. Neljast vabaviskest tabas Kotsar vaid ühe. Raieste täna väljakule ei pääsenud.

Baskoniat toetas 19 punktiga veel leedulane Rokas Giedraitis, 12 punkti kogus Markus Howard. Valencia resultatiivseimaks kerkis Jasiel Rivero 14 punktiga.

Täna toimus Euroliigas veel neli kohtumist: Kaunase Žalgiris kaotas 83:84 Tel Avivi Maccabile, Madridi Real alistas Panathinaikose 71:68, Milano Olimpia 69:62 Lyon Villeurbanne'i ja Istanbuli Fenerbahce 74:62 Müncheni Bayerni.

Turniiritabel:

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles