Karm süüdistus: Eesti koondise peatreener eiras klubi palvet seoses vigastatud mängijaga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Joonas Tamm (valges) kohtumises San Marinoga.
Joonas Tamm (valges) kohtumises San Marinoga. Foto: JENNIFER LORENZINI

Eesti jalgpallikoondislase Joonas Tamme koduklubi FCSB kaotas neljapäeva õhtul Euroopa Konverentsiliiga alagrupiturniiril 0:5 Silkeborgile. Nii Tamm kui ka paljud teised põhimängijad jäid tollest kohtumisest aga kõrvale.

Nimelt reisisid rumeenlased Taani seitsme põhimeheta ning kodumaale jäeti ka Tamm. Seda aga selgel põhjusel: eestlane maadleb terviseprobleemidega, mis äsjase koondisepausi ajal tõsisemaks muutusid. 

«Tal on kõõlusepõletik,» avas klubi tegevdirektor Mihai Stoica portaalile orangesport.ro tausta. «Ta poleks pidanud eelmises liigamängus (2. oktoobril Argese vastu, mille FCSB 3:2 võitis – K.J.) osalema, aga meil ei olnud kedagi tema asemele panna.»

Ühtlasi andis Stoica mõista, et kõnealune probleem kimbutas Tamme ka septembrikuise koondiseakna aegu. Sellest hoolimata lasi klubi eestlase siiski rahvusesinduse juurde, kuid paralleelselt edastasid nad peatreener Thomas Häberlile palve Tamme pärast C-divisjoni tõusmist enam mitte kasutada. 

«Palusime, et ta ei mängiks teises mängus [San Marino vastu], et ta saaks probleemidega tegeleda, sest need on tõsised. Eesti koondise peatreener [Thomas Häberli] aga ei kuulanud meid,» avaldas Stoica pettumust.

Eesti koondis madistas septembrikuises mängudeaknas esmalt 23. septembril Maltaga, millega kindlustas tõusu C-divisjoni, ja seejärel kolm päeva hiljem San Marinoga. Tamm viibis mõlemas kohtumises väljakul 90 minutit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles