Taaramäe vaatas, kuidas noor kaasmaalane tegi senise karjääri parema etteaste

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Madis Mihkels.
Madis Mihkels. Foto: Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux

Alles augustis Belgia profivõistkonna Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux ridades debüteerinud 19-aastane Madis Mihkels teenis Itaalias toimuval UCI tugevuselt teise kategooria ühepäevasõidul Gran Piemontel kuuenda koha.

Grupifinišiga lõppenud ühepäevasõidu võitis hispaanlane Ivan Garcia Cortina (Movistar). «See on minu esimene võit kolme aasta jooksul, nii et olen selgelt väga õnnelik. Täna hommikust saati olin optimistlik, sest tundsin, et mul on hea jalg. Viimastel võistlustel olen ka tugev olnud. Olin viimases kurvis üsna taga, kuid viimasel sirgel suutsin end tagasi saada,» vahendab Eesti jalgrattaliit pressiteates hispaanlase öeldut.

Võidumees Cortina ja Mihkelsi vahele jäid veel sloveen Matej Mohoric (Bahrain – Victorious), prantslane Alexis Vuillermoz (TotalEnergies) ning itaallased Edoardo Zambanini (Bahrain – Victorious) ja Alberto Bettiol (EF Education – EasyPost).

Võitja ajaks mõõdeti neli tundi 21 minutit ja 44 sekundit, grupifiniši 20 meest lõpetasid sama ajaga. Kuuenda kohaga kaasnesid ka 70 UCI punkti, mis on eestlase karjääri paremuselt teine saak pärast hiljutist MMi, kus Mihkels lõpetas kuni 23-aastaste grupisõidu neljandal kohal.

Gran Piemonte sõidul kõvasti meeskonnatööd teinud Rein Taaramäe lõpetas 33. kohal (+0.49). Tegu oli Mihkelsi ja Taaramäe esimese ühise võistlusega Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles