Hyundai poolt üle parda visatud Solberg: võitlen nüüd enda tuleviku pärast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Hyundai Motorsport

Kolmapäeval tuli päevavalgele, et mullu Hyundai rallimeeskonnas debüteerinud noor rootslane Oliver Solberg uuest hooajast enam Lõuna-Korea autotootjat ei esinda.

«Oliver on olnud meile korralikuks täienduseks, näidates soovi pingutada ja õppida. Aga näeme enda tiimis kogenud ja stabiilset ekipaaži. Sellele 2023. aasta rivistust koostades keskendumegi,» selgitas Hyundai tiimipealiku kohusetäitja Julien Moncet' lükke tagamaid.

Tolles samas pressiteates sai sõna ka Solberg, kes oli arusaadavalt löödud, ent jäi sellest hoolimata Hyundai suhtes viisakas. «Muidugi olen pettunud, aga austan tiimi otsust minna edasi kolme auto ja vaid kogenud sõitjatega. Olen tänulik, et minuga on alati avatult suheldud. Tean, et see otsus polnud ka neile meeldiv. Sain hea kogemuse edasiseks karjääriks. Tänavuse hooaja lõpus täidan oma ülesandeid nii, nagu peab,» lausus ta. 

Veidi hiljem tegi noor rallimees ka ühismeediasse videopostituse, kus oma mõtteid veidi vahetumalt jagas. «Hyundai muutis oma lähenemist ja soovib jätkata ainult kogenud sõitjatega. Sellest tulenevalt on neil uuel aastal ainult kolm ekipaaži,» alustas ta. 

«Arvestades kõike, mille nimel me oleme tööd teinud, on see väga suur pettumus. Meil olid tiimi töötajatega väga hea läbisaamine,» jätkas Solberg. «See on meie jaoks raske periood. Tahan kindlasti sõitmist jätkata ja loodan, et te jätkate minu toetamist sel ajal, kui ma enda tuleviku pärast võitlen. Eks ole näha, mis plaanid meil õnnestub järgmiseks aastaks paika panna.»

21-aastasel Solbergil õnnestus Hyundai i20 N Rally1 autoda kihutada tänavu kaheksal etapil ning tema parim tulemus pärineb Belgiast, kus ta finišeeris neljandana. Hispaania ja Jaapani rallidest rootslane enam osa ei võta, kuid tõusva päikese maale lendab ta siiski Hyundaiga koos kohale, et järgmisi aastaid silmas pidades katsetega tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles