Eksootilise väljakutse vastu võtnud Zahovaiko karjäär jätkub Aafrikas

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Real de Banjuli värske peatreener Vjatšeslav Zahovaiko.
Real de Banjuli värske peatreener Vjatšeslav Zahovaiko. Foto: Paide Linnameeskond/Facebook

Paide Linnameeskonda aastatel 2017-2021 juhendanud Vjatšeslav Zahovaikost sai Gambia 12-kordse meistri Real de Banjuli peatreener.

Zahovaiko juhendamisel tegi Järvamaa esindusklubi 2020. aastal debüüdi eurosarjas. Samal aastal teeniti klubiajaloos esmakordselt esikolmiku koht, kui FC Flora järel lõpetati hõbemedalitel. 2021. aastal sai Paide Linnameeskond Zahovaiko käe all Premium liigas kolmanda koha.

Real de Banjuli ja Paide Linnameeskonna koostöö algas 2020. aastal. Lääne-Aafrika väikeriigi tippklubi talentidest on Paide Linnameeskonda esindanud Alassana Jatta, Muhammed Sanneh ja Ebrima Singhateh tänaseks siirdunud vastavalt Viborgi, Ostrava Baniku ja Praha Slavia ridadesse.

Praegu kuuluvad Linnameeskonda endistest Real de Banjuli meestest väravavaht Ebrima Jarju, keskväljamees Foday Darboe ja ründaja Bubacarr Tambedou.

Zahovaiko andis Paide Linnameeskonna kodulehel pikema intervjuu, kus selgitas eksootilise väljakutse tagamid. 

«Sel suvel viskas Jaanus [Pruuli, Paide Linnameeskonna tegevjuht] õhku võimaluse Gambias peatreeneritööd teha. Eks te peate seda Jaanuselt küsima, kas ta mõtles seda esiotsa naljatamisi või täitsa tõsiselt, aga mulle jäi see kohe kuklasse kinni ja võtsin selle kohe tõsiselt mõttesse. See võimalus pakkus mulle kohe väga suurt huvi, andsin sellest ka väga otsekoheselt teada ja sealt edasi läksid asjad juba väga kiiresti,» ütles Zahovaiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles