Sebastien Ogier loobus oma teise unistuse poole pürgimisest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Alexandre Guillaumot/DPPI/SCANPIX

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier loobus ringrajasõidus kõrgete kohtade jahtimise.

Mullu Toyota roolis kaheksanda MM-tiitli kindlustanud Ogier teatas, et kavatseb tänavu end jagada nii autoralli kui ka ringrajasarja WEC vahel. Ta osaleski hooaja esimeses pooles WECi kolmel võidusõidul, millest viimane oli legendaarne Le Mans'i võidusõit. Pärast kuulsat võidukihutamist andis Ogier teada, et lahkub Richard Mille Racingu meeskonnast.

Suvel võttis Ogier täielikult aja maha ning keskendus perele. Möödunud nädalavahetusel naasis kogenud prantslane autorooli ning osales Uus-Meremaa rallil, kus teenis teise koha. See oli abikäe ulatamine ka Kalle Rovanperäle, kes suutis tänu prantslase punktisaagile kindlustada ka MM-tiitli Ott Tänaku ees.

Sel hooajal sõidab Ogier kaasa nii Kataloonia kui ka Jaapani ralli. Samuti plaanib ta järgmisel hooajal keskenduda ainult rallisõidule ning ringrajal teda ilmselt ei näe. «Kui sooviksin ringraja suunas liikuda, siis peaksin terveks hooajaks end sellega siduma. Meeskonnad otsivad sõitjaid, kes on valmis nendega terve hooaja kaasa tegema. See pole midagi, mida mina hetkel soovin,» lausus Ogier Autospordile antud intervjuus.

«Nautisin seda kogemust, mis ma tänavu sain, ent ma pole endale pannud pingeid, et selles suunas liikuda. Ma sooviksin veelkord Le Mans'i võidusõidul osaleda, ent eks seda ole tulevikus näha,» lisas prantslane.

Ogier on tänavu jaganud Toyota meeskonnas autot Esapekka Lappiga. Kui midagi erakordset ei juhtu, siis liigutakse samas rütmis ka järgmisel hooajal. Hetkel pole ainult selge, mitu rallit kaheksakordne maailmameister Jaapani meeskonnas sõidab.

«Mitmed asjad tuleb veel allkirjastada. Nii minul kui ka meeskonnal on huvi jätkata samal viisil, kuna see variant toimis väga hästi. Läbirääkimised käivad igatahes,» lõpetas Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles