Red Bull kinkis F1-s vägeva debüüdi teinud meistrile kuninglikus vormelisarjas sõitjakoha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nyck de Vries.
Nyck de Vries. Foto: HOCH ZWEI via www.imago-images.de/SCANPIX

Enne Jaapani GP-d kinnitas Red Bulli sõsartiim AlphaTauri enda koosseisu järgmiseks hooajaks. Järgmisel aastal hakkab Yuki Tsunoda kõrval AlphaTauris kihutama 27-aastane Nyck de Vries.

De Vries on enda võimalust F1-s oodanud juba aastaid. Hollandlane krooniti 2019. aastal F2 meistriks ning kaks aastat hiljem veel ka E-vormelis maailmameistriks. Need tulemused ei avaldanud muljet ühelegi F1 meeskonnale ning hollandlane pidi endiselt võimalust ootama.

Tänavu sai de Vries ootamatu võimaluse Williamsi varusõitjana. Ta asendas Monza GP-l pimesoole operatsioonil käinud Alexander Albonit ning hollandlane tegi seda muljet avaldavalt. Ühe kehvema vormeliga suutis de Vries teenida Itaalias üheksanda koha ning sellega punktitabelisse kirjutada ka kaks punkti.

Selle tulemusega teeniski hollandlane endale järgmiseks hooajaks AlphaTauris, kus ta hakkab asendama tiimist lahkunud Pierre Gaslyt. Prantslane liitus samal ajal oma kodumaa vormelitiimi Alpine'iga.

«Olen väga elevil, et saan 2023. aastal AlphaTauri meeskonnaga liituda. Soovin tänada nii Red Bulli kui ka AlphaTaurit selle võimaluse eest F1-s kihutada. Pärast F2-s meistriks tulemist olen käinud motospordis väga erinevat rada mööda, aga unistus F1-st püsis. Ootan uut kogemust ja loodetavasti ootab meid hea koostöö,» lausus de Vries.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles