Venemaa koondise kapten on uues klubis raskustes ja langes pingimeheks

Postimees Sport
Copy
Artjom Džjuba.
Artjom Džjuba. Foto: Miguel Morenatti/AP/Scanpix

Venemaa jalgpallikoondise tähtmängija Artjom Džjuba sõlmis augustis lepingu Türgi kõrgliigas mängiva Adana Demirsporiga, kuid on uue leivaisa juures langenud pingimeheks. Väidetavalt saabus 34-aastane Venemaa koondise kapten uue klubi juurde ülekaalus, probleeme tekitab ka kogenud mängumehe suur ego.

Džjuba mängis enne Türki siirdumist seitse aastat Peterburi Zenitis. Demirsporis alustas ta hästi, sest suutis avamängus Istanbuli Fenerbahce vastu värava lüüa. Kuid viimases neljas mängus on ta väljakule saanud kokku vaid kuueks minutiks.

Türgi jalgpalli jälgiva eksperdi Elvin Kerimovi sõnul saabus Džjuba uude klubisse ülekaalus, mis on 196-sentimeetrise mängija jaoks selgelt halb olukord. «Ta peab ilmselgelt vormi saama,» ütles Kerimov vene portaalile Championat.

Demirspori peatreener on itaallane Vincenzo Montella ning Kerimovile tundub, et Džjuba ei sobitu tema mängustiiliga. «Kõik teavad, milline ego Artjomil on. Ta on oma egoga palju saavutanud. Seda ei saa vaadelda ainult negatiivses mõttes,» analüüsis Kerimov.

Kuigi Džjuba on pikalt olnud Venemaa koondise kapten, siis Ukraina ründamisega kaasnenud keeldude tõttu pole idanaabri rahvuskoondis just eriti palju kokku saanud.

Märtsis äratas tähelepanu olukord, kus Džjuba jäi koondisest eemale ning meedias spekuleeriti, et tegemist oli vaikiva protestiga Venemaa sõjategevuse vastu Ukrainas. Hiljem selgus, et nii see polnud ja Džjuba jäi eemale perekondlikel põhjustel.

Septembris kohtus Venemaa koondis maavõistluses Kõrgõzstaniga, kuid koondisesärgis 30 väravat löönud Džjuba jäi ka sellest kohtumisest kõrvale. UEFA ja FIFA seatud piirangute tõttu ei saa Venemaa koondis osaleda tiitlivõistlustel ja nende kvalifikatsioonimängudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles