FC Flora kindlustas viis vooru enne hooaja lõppu Eesti meistritiitli

Postimees Sport
Copy
Tallinna FC Flora mängijad.
Tallinna FC Flora mängijad. Foto: Sander Ilvest

Tallinna FC Flora alistas täna Premium liiga 31. voorus võõrsil 7:1 Pärnu JK Vapruse ning kindlustas klubi jaoks 14. Eesti meistritiitli.

Floral läks Pärnu väravaluku murdmisega aega pool tundi, kuid seejärel võideti avapoolaeg 3:0. Järgmisel poolajal löödi veel kolm vastuseta väravat, kuni auvärava sai kirja ka Pärnu. Kohtumise lõppseisu 7:1 vormistas 79. minutil Martin Miller.

Kuigi hooaja lõpuni jääb veel viis vooru, siis on Flora konkurentidele püüdmatus kauguses. Neil on 87 punkti, teise koha kindlustanud Tallinna FCI Levadial on 72 silma. Võitlus käib veel pronksi nimel, millele ihuvad hammast Paide Linnameeskond ja Nõmme Kalju FC.

Flora kapten Hendrik Ojamaa tunnistas, et kohtumise algus Pärnuga oli keeruline, kuid võit kulus klubile marjaks ära. «Tunne on väga positiivne terve see hooaeg. Meie eelmise hooaja tipptase oli väga-väga hea, aga paaris liigamängus oli paar kohta, kus me polnud parima keskendumisega. Aga meeskonnana tegime sellest järeldused ja oleme stabiilselt mänginud kõigi vastu,» ütles Ojamaa ETV2 otseülekandes.

Pärnu jaoks on hooaeg kulgenud kehvalt, nad saanud vaid kaks võitu ning on kõrgliigas viimasel kohal. Üheksandat kohta hoidvast Tallinna JK Legionist jäädakse maha seitsme punktiga. «Pool tundi mängisime hästi, aga pool tundi ei loe. Individuaalselt tehti ära meile ja sealt tekkisid vabad momendid Florale ja tulid väravad,» ütles Pärnu Vapruse kapten Magnus Villota matšijärgses intervjuus ETV2-s.

Tänases teises mängus leppisid 3:3 viiki Paide ja Kuressaare. Saaremaal toimunud kohtumises haarasid võõrustajad juhtohjad 10. minutil, kui värava lõi Mattias Männilaan. Kuus minutit hiljem viigistas Paide poolelt Mechini Gomis. Esimesel poolajal lõi 32. ja 40. minutil väravad Sten Reinkort ja pausile mindi Kuressaare 3:1 juhtimisel.

Teise poolaja alguses lõid Robi Saarma (49. minutil) ja Kristofer Piht (59. minutil) Paide eest kaks väravat ning rohkem kohtumises võrku ei sahistatud. Kui Paide hoiab kinni pronksmedalist, siis Kuressaare on 45 punktiga viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles