Eesti naiskond võitis pärast seitsmeaastast pausi Balti turniiri

Postimees Sport
Copy
Eesti jalgpallinaiskonna mängijad.
Eesti jalgpallinaiskonna mängijad. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Eesti naiste koondis läks täna, 9. oktoobril Balti turniiri finaalmängus vastamisi Fääri saartega. Kohtumine võideti seisuga 3:1, millega teeniti seitsme aasta järel Balti turniiri meistritiitel.

Avapoolajal haaras Eesti kiiresti mängu initsiatiivi enda kätesse: järjepanu võeti üles lubavaid rünnakuid ning ka kaitses oldi oma ülesannete kõrgusel. Pikalt õhus olnud juhtväravani jõudsid eestlannad 19. minutil, kui Liisa Merisalu sundis kõrge surve tulemusena Fääri saarte kaitsja eksima, sööstis palliga kasti ning toimetas selle Lisette Tammikule, kes suunas mänguvahendi võrku. Sarnases rütmis kulges ka ülejäänud poolaeg ning vaheajapausile siirduti üheväravalises juhtseisus, vahendas jalgpall.ee.

Kuigi teine poolaeg algas märksa tasavägisemalt, oli 53. minutil tabloole ilmunud viigiseis üllatuslik: Eesti puuriluku Karina Korgi söödueksimuse järel pääses löögile Heidi Sevdal ning viimase kaitsjana lööki tõrjuda üritanud Inna Kiss-Zlidnis suunas palli õnnetul kombel võrku.

Eesti toibus aga ehmatusest kiiresti ning juba seitse minutit hiljem oldi taas juhtimas, kui Lisette Tammiku tsenderduse suunas peaga võrku Vlada Kubassova. Veelgi turvalisem seis toodi tabloole 77. minutil, kui Kairi Himanen mängis hästi palli ette Liisa Merisalule, kes selle kindlalt lati alla virutas.

Enesekindlusest ja võidujanust pakatanud Eesti koondis hoidis mängu oma kontrolli all ning peagi kõlanud lõpuvile tähistas 3:1 seisuga sinisärkidele Balti turniiri üldvõitu.

Eesti naiste koondise jaoks on tegu olulise ja kauaoodatud saavutusega – Balti riikide vaheline turniir võideti viimati aastal 2014, läbi ajaloo tõsteti täna karikas pea kohale 11. korda. Täna kell 13 peeti Võru linnastaadionil ka 3.–4. koha mäng, kui 2:1 võiduga sai pronksmedalid kaela poolfinaalis Eestile kindlalt alistunud Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles