Sander Raieste tegi Baskonia eest rekordmängu

Karl Mihkel Eller
Copy
Sander Raieste.
Sander Raieste. Foto: Baskonia/Facebook

Eesti korvpallikoondislaste Sander Raieste ja Maik-Kalev Kotsari koduklubi Vitoria Baskonia kaotas Hispaania kõrgliigas 79:85 Tenerifele. Oma parima esituse Baskonia eest tegi klubis kolmandat hooaega mängiv Raieste, kes oli 15 punktiga klubi kõige resultatiivsem mängija.

Baskonia kaotas avaveerandi kahe punktiga 15:17, kuid võitis omakorda teise kahe punktiga ehk poolajapausile mindi 40:40 viigiseisult. Kolmandal veerandil suutis eestlaste leivaisa vahet natuke suurendada, otsustavale kümnele minutile mindi vastu viiepunktilises eduseisus.

Neljandal veerandil suutis Baskonia juhtohje hoida kuni viimase minutini, kuid siis näitasid rohkem otsustavust Tenerife mängijad ja tegid 9:0 lõpuspurdi.

Raieste arvele kogunes Baskonia parimana 15 punkti, millest 12 tulid kolmepunktijoone tagant. 15 minutit platsil viibinud Raieste võttis ka ühe lauapalli ja andis kaks resultatiivset söötu. Kotsar mängis 17 minutit, viskas kaheksa punkti, võttis kaks lauapalli ja andis sama palju resultatiivseid sööte.

Tenerife mängu vedasid hispaanlane Jaime Fernandez ja soomlane Sasu Salin, kes kogusid vastavalt 19 ja 18 punkti.

Raieste senine Hispaania liiga punktirekord pärines 2021. aasta jaanuarist, kui ta viskas kohtumistes Valencia ja Zaragoza vastu seitse punkti. Eestlase Baskonia punktirekord pärines tänavu märtsist, siis kogunes tema arvele Euroliigas Istanbuli Anadolu Efesi vastu 11 punkti.

Baskonia on kolme mänguga teeninud ühe võidu ja on tabelis 12. kohal. Tenerife on võitnud kõik kolm kohtumist on koos Bilbao ja Madridi Realiga kogunud kuus punkti. Reedel kohtub Baskonia Euroliigas Belgradi Partizaniga, pühapäeval aga kohalikus liigas Zaragoza Basketiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles