Venelasest olümpiamedalist sai kutse rindele

Copy
Vladislav Antonov (paremalt teine).
Vladislav Antonov (paremalt teine). Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini septembris välja kuulutatud osaline mobilisatsioon ei ole jätnud puutumata ka spordirahvast ning nüüd on sõjaväe ametnikud hakanud koputama ka olümpiamedalistist kelgutaja Vladislav Antonovi uksele.

31-aastane kelgutaja sai RIA Novosti sõnul kutse rindele, kuid palus Venemaa armeelt selle edasilükkamist, sest pidi möödunud nädalal alustama Sotšis treeninglaagrit.

Venemaa kelgutamiskoondise juhi Artem Petrakovi sõnul tuleb olukorda veel selgust tuua. Ta kinnitas, et koondis on värbamiskontorile esitanud kõik vajalikud dokumendid, et Antonovi armeega liitumist edasi lükata.

«Vladislavile anti ajutine ajapikendus. Ta on praegu kodus. Kui tunnistus jõuab, siis saab ta minna värbamiskontorisse, et otsust edasi lükata,» seletas Petrakov.

Antonov võitis 2014. aasta Sotši olümpial võistkonnavõistluses koos Venemaa koondisega hõbeda. Kaks aastat tagasi krooniti ta sprindis ka maailmameistriks. Lisaks on ta kahekordne Euroopa meister.

Antonov ei ole esimene ega kindlasti ka viimane sportlane, kes on pidanud pärast mobilisatsiooni väljakuulutamist lootma bürokraatiale, et rindelt pääseda. Näiteks Pyeongchangi olümpial osalenud skeletonisõitja Vladislav Martšenkov pidi samuti küsima oma teenistuse ajutist edasilükkamist.

Tagasi üles