Šokeeritud Solberg Hyundaist: mõneti on tore p***st eemale saada

Christopher Krutto
Copy
13.07.2022 Tartu Rally Estonia 2002 meediapäev. Oliver Solberg. Foto: Sander Ilvest, Postimees
13.07.2022 Tartu Rally Estonia 2002 meediapäev. Oliver Solberg. Foto: Sander Ilvest, Postimees Foto: Sander Ilvest

Möödunud nädalal andis Hyundai rallitiim teada, et järgmisest hooajast Oliver Solberg seal tiimis ei jätka. Nüüd avaldas 21-aastane rallisõitja natuke selle tagamaid.

«Vahe selles, mida nad lubasid ja kuidas asjad tegelikult läksid, oli väga šokeeriv,» tunnistas Solberg Rootsi rahvusringhäälingule antud intervjuus.

Rallitalent sõlmis Hyundaiga kaheaastase lepingu, mis nüüd läbi sai. Hyundai otsustas seda mitte pikendada ning otsib Solbergi asemel kogenumat pilooti.

«Plaan oli kaheaastane leping, millega saame koos tulevikku investeerida. Aga see muutus kiiresti. Plaan oli, et sihitakse nooremaid sõitjaid, aga uus juhatus tuli ja nemad tahavad investeerida kogenenumatesse sõitjatesse,» avaldas Solberg.

Rootsi lipu all sõitev piloot tunnistas, et meeskonna otsust oli raske kuulda. «Tiim ei ole heas seisus ja atmosfäär ei ole olnud hea. Aga alati on lõbusam kuskil sõita, isegi kui see ei ole kerge või lõbus. Mõnes mõttes on tore pääseda kõigest sellest poliitikast ja p****t, mis tiimis oli,» ütles Solberg.

Hetkel ei tea veel Solberg, kus järgmisel hooajal sõidab, kuid lõppeesmärk on pääseda tagasi Rally1-autosse. «Kaks tiimi on veel. Oleme kõigiga kontaktis ja hoiame uksi avatult, eks ole näha, mis juhtub.»

«Hyundai ütles, et ma olen ainuke noor kiire sõitja, kes suudaks [Kalle] Rovanperäga tempos püsida. Nad vabandasid, et ei saa mulle tulevikuks plaani anda, aga ma loodan, et saan uue võimaluse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles