Venemaa võibki naasta? Väikese Eesti vastuseisust suures hokiperes ei piisanud (9)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Venemaa hokimehed võivad rõõmustada, sest rahvusvaheline alaliit astus just esimese sammu selleks, et neid uuesti hokipere liikmeks võtta.
Venemaa hokimehed võivad rõõmustada, sest rahvusvaheline alaliit astus just esimese sammu selleks, et neid uuesti hokipere liikmeks võtta. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Septembri viimasel päeval pani rahvusvaheline hokiliit (IIHF) Türgi kuurortlinnas Belekis paika viisi, kuidas naasevad Venemaa ja Valgevene hokikoondised rahvusvahelisele areenile. Kuigi Eesti esindaja Rauno Parrase sõnul saab see juhtuda vaid siis, kui sõda Ukrainas on lõppenud, ei leia IIHFi kodulehelt vastavat täpsustust.

Tegelikult ei eksisteeri IIHFi kodulehele vaadates ka uudist, et Venemaa ja Valgevenega seoses oleks üldse midagi arutatud. Kui varasemad otsused – agressorriikide liikmelisuse peatamise ja koondiste hokielust välja arvamise (28. veebruar) ning Venemaa ja Valgevene apellatsioonide tagasi lükkamise (5. juuli) – võib alaliidu uudisvoost hõlpsa vaevaga üles leida, siis värske otsus on sujuvalt põimitud «MMide uuenduste alla».

Sest IIHFi retoorika põhjal Venemaa ja Valgevene naasmise küsimus seda ka oli. Nimelt arutati kongressil agressorriikide «võimalikku taasintegreerimist», mis oli alaliidu presidendi Luc Tardifi sõnul vajalik selguse huvides.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles