Korraldajate uskumatu vea tõttu üliohtlikus olukorras viibinud F1-äss: olin kahe meetri kaugusel surmast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pierre Gasly.
Pierre Gasly. Foto: Photo4/Lapresse / ZUMAPRESS.com

Möödunud nädalavahetusel sõidetud Jaapani vormel 1 etapp algas märjal rajal, mistõttu oli nähtavus väga kehv. Kahjuks lisandus vihmale veel ka korraldajate suur apsakas, mis võinuks lõppeda väga nukralt.

Tugevnenud vihmasaju ja Carlos Sainz Juniori jõulisema avarii järel peatati võistlus teisel ringi. Ent veel enne, kui masinad boksi jõudsid, juhtus ehmatav olukord. Teele sattus rada puhastav traktor, mida polnud põhimõtteliselt nähagi.

Traktorist möödus väga lähedalt AlphaTauri piloot Pierre Gasly, kes ennast pärast sõitu tagasi ei hoidnud. «Olin kahe meetri kaugusel enda surmast,» lausus prantslane F1 ajakirjanikule Adam Cooperile antud intervjuus.

«Ma ei suuda uskuta, et pärast kaheksat aastat võib midagi sellist taas korduda. Sõitsin 200 km/h kiirusega, kui traktorist möödusin. Kui ma sõitnuks sellele otsa, siis oleksin surnud. Olen väga tänulik, et midagi ei juhtunud ning saan enda lähedastega aega veeta,» viitas Gasly 2014. aastal Jaapani GP-l toimunud õnnetusele, kus Jules Bianchi sõitis otsa rajatraktorile. Prantslane sai avarii tagajärjel ajuvigastuse, langes koomasse ja suri üheksa kuud hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles